A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

WAT EEN OFF-DAY WAS DIT...

BEERSCHOT - UNION  0 - 3

Beerschot heeft vandaag geen mooi verlengstuk kunnen breien aan de sterke tweede helft van vorige zondag bij AA Gent. Integendeel, onze Mannekes kenden een collectieve off-day, werden afgebluft, weggespeeld en koelbloedig afgemaakt door een veel gretiger Union, dat zijn superioriteit niet alleen op de grasmat maar ook overduidelijk op het scorebord vertaalde. Nul-drie werd het, zonder enige discussie. En zelfs met niet overdreven cijfers. Het mag duidelijk zijn: met één op negen heeft Beerschot zijn competitiestart volledig gemist.

Koos Beerschot voor balbezit en een trage opbouw, dan was Union een pak snediger met een vlotte balcirculatie en dreigende flankenwissels. En nog voor het eerste kwartier helemaal was weggetikt klommen de bezoekers op voorsprong. Het was Undav die, uitgerekend in de applausminuut voor Marc Steenackers en Tim Nicot, profiteerde van een 'black out'-moment in de Kielse verdediging en vrij makkelijk kon scoren. Voor de derde wedstrijd op rij moesten onze Mannekes in de achtervolging.

En dat wou aanvankelijk niet goed lukken. Holzhauser en co kregen onvoldoende tempo in de acties om de Union-verdediging uit te spelen. Verder dan een kopbal van Frans op het dak van het doel en een bijna-schot van Holzhauser kwam Beerschot niet. De meeste dreiging kwam nog van Union, en dan zeker van een bedrijvige Undav die vanuit de omschakeling onze verdediging onder druk bleef zetten.

Peter Maes stuurde voor de tweede helft Marius Noubissi de wei in, in de plaats van Okyere, en dat leverde ei zo na instant succes op, maar hij kreeg het afgeblokte schot van Coulibaly niet in doel. Een jammerlijke misser want in de daaropvolgende vijf minuten kantelde de partij helemaal in het voordeel van Union. Met twee doelpunten op rij - telkens na verschrikkelijk geblunder in de Beerschot-verdediging - bouwden eerst Undav, daarna Lapoussin de voorsprong uit tot 0-3. Beerschot koud gepakt en uitgeteld.

De donderwolken stapelden zich op boven het Kiel. Letterlijk en figuurlijk. En in minuut 57 stuurde scheidsrechter Boterberg iedereen de kleedkamer in. Een terechte beslissing want felle wolkbreuken en flitsende bliksemschichten maakten voetballen veel te gevaarlijk. Net als twee weken eerder in onze thuismatch tegen Cercle Brugge.

Nu duurde de onderbreking slechts tien minuten want eens het onweer zich richting centrum Koekenstad had verplaatst, werd de partij verdergezet. Iets meer dan een halfuur hadden onze Mannekes om die (heel) scheve situatie nog proberen recht te trekken. Maar veel beterschap was er niet. Union bleef de bal vrij en vrolijk tussen de Kielse linies rollen, toonde zich overal een stapje sneller en kwam ook nog dicht bij een vierde doelpunt. Zo moest De Smet twee keer op de lijn redding brengen. In het slot zag Union dat vierde doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, terwijl Beerschot wel veel goede moed tentoonspreidde maar geen enkele uitgespeelde doelkans wist te creëren. Het laatste fluitsignaal van ref Boterberg klonk als een grote opluchting...

TOESCHOUWERS: 3.800

SCHEIDRECHTER: Boterberg

DOELPUNTEN: 14' Undav 0-1, 50' Undav 0-2, 54' Lapoussin 0-3

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Frans, Van den Buijs, De Smet, Okyere (46' Noubissi), Coulibaly (84' Pietermaat), Van den Bergh, Holzhauser, Sanyang, Suzuki (75' Radic)

UNION: Moris, Bager, Nielsen, Undav, Vanzeir (83' Avenatti), Teuma (90' Amani), François (90' Nieuwpoort), Lynen (70' Marcq), Van der Heyden, Kandouss, Lapoussin (83' Sorinola)

GELE KAARTEN: Teuma, Noubissi, Kandouss, Marcq, Van den Bergh