CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Genoeg aan één goede helft tegen Francs Borains

Beerschot – Francs Borains 2-1

Beerschot deed tegen Francs Borains wat het moest doen: winnen. Toegegeven de eerste helft was niet veel soeps, maar dat zetten onze Beren in de tweede helft meer dan recht. Met goed voetbal, druk naar voor, een portie geluk en weer een ijzersterke finish van centrumspits Ayouba Kosiah. Dat Francs Borains twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, kon het feestje op ’t Kiel niet bederven. De drie punten zijn binnen!

Nee, echt warm kregen we het niet van de eerste helft. Combinaties liepen moeilijk bij onze Beren en kansen bleven uit. Francs Borains koos voor een laag blok en probeerde tegen te prikken met lange ballen. Maar één keer konden de bezoekers een poging tussen de palen mikken. Die bal was echter geen bedreiging voor doelman Matijas. Een brilscore was het logische gevolg aan de rust.

Zo moeilijk het de eerste helft ging, zo goed begon Beerschot aan de tweede helft. Een dubbele wissel aan de rust met Nzita en Pauwels die Reyners en Alhassan kwamen vervangen, gaf onze Mannekes extra diepgang en bracht meteen gevaar. Nzita dook op in de zestien maar zijn schot werd nog net afgeblokt door Malungu.

Diezelfde Malungu ging een minuut later gruwelijk in de fout. Een strakke voorzet van Verlinden werd door de verdediger van Francs Borains in eigen doel gedevieerd. Een tikkeltje geluk voor onze Beren, maar die goals tellen uiteraard ook. Beerschot wilde meteen meer. Cagro stoomde door op het middenveld en bediende met een heerlijk liftballetje Michez. Die schoot hard naast.

Beerschot bleef het spel dicteren. Ayouba Kosiah kon twee keer aanleggen van buiten de zestien, maar beide keren ging de bal naast. Tussendoor viel nog een kans van Francs Borains te noteren. Guirrassy kwam met de bal aan de voet de zestien in. Hij probeerde een overhoeks schot, maar Matijas stond goed op te letten. Aan de overkant was het ‘derde keer goeie keer’ voor Kosiah. De sterke centrumspits maakte zich goed breed en trapte vanuit de draai. De bal ging perfect het zijnet in. De derde goal in drie matchen al voor onze centrumspits.

Twee minuten voor tijd kon Francs Borains de aansluitingstreffer maken. Na een hoge vrije schop viel de bal goed voor Alessio Curci. Die maakte er enig mooi 2-1 van met een boogballetje. De bezoekers probeerden daarna nog op dezelfde wijze voor gevaar te zorgen. Maar Beerschot trok de verwinning verdiend over de streep.