CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint van leider Lommel

Beerschot – Lommel: 2-1

Beerschot won vrijdagavond van leider Lommel. Een verdiende overwinning van onze Beren die hun veldoverwicht omzetten in twee doelpunten. In de eerste helft was het kapitein Ryan Sanusi die onze Mannekes op voorsprong bracht. Na de rust zorgde Nzita voor een tweede doelpunt. Lommel kon, ondanks een rode kaart, nog een aansluitingstreffer maken maar het was ‘too little, too late’ voor de bezoekers en zo rijft Beerschot z’n tweede thuisoverwinning van het seizoen binnen.

Beerschot begon goed aan de eerste helft. Na vijf minuten dribbelde Verlinden door de defensie, maar de bal werd uiteindelijk gekeerd voor hij Reyners kon bereiken. Het startschot van 40 minuten Kielse dominantie. Om het even in cijfers uit te drukken, onze Beren hadden bijna 70% balbezit en trapten zes maal naar doel. Daar zette Lommel één schamel kansje tegenover. 

Niet dat de kansen van onze Beren van de allerhoogste kwaliteit waren, maar toch, die statistieken zeggen voldoende over het spelbeeld. Uiteindelijk werd dat overwicht beloond met een doelpunt, en wat voor één. Sanusi probeerde het van ver, een lage schicht die perfect in het zijnetje paste. Daarna een spurt naar de fans met het handje langs het oor. Genieten voor iedereen met een paars-wit hart op de tribune.

Na de rust kreeg Reyners de grootste kans van de match tot nu toe. De aftrap was nog maar net gegeven of een slappe terugspeelbal belandde in de voeten van de Kielse nummer 7. Hij trapte in één tijd op De Busser die pal stond en een dubbele voorsprong voor Lommel kon voorkomen. Iedereen recht op de banken. Dit is het Beerschot waar onze fans van houden.

Beerschot bleef de controle behouden. Twintig minuten voor tijd maakte Mardo Nzita de wedstrijd helemaal dood. Beerschot schakelde scherp om Verlinden bediende Nzita die goed de zestien in dook. Zijn schot was loeihard en De Busser moest zich voor de tweede keer omdraaien. Twee minuten later kreeg Lommel nog een dreun toen Amankwah als laatste man Reyners onderuit haalde. Rood was het logische gevolg.

Beerschot ging verder op dat elan. Michez stak zijn neus nog eens aan het venster, maar zijn schot ging naast. Tien minuten voor tijd maakte Lommel de aansluitingstreffer. Vancsa counterde en werd te los gelaten. Hij werkte af in de korte hoek. Dat bleef het enige wapenfeit van de bezoekers. Beerschot hield de drie punten thuis tegen de leider.

BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden (’77 Pauwels), Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita (’86 Van Himbeeck), Cagro, Konstantopoulos, Michez (’86 Weymans).
LOMMEL: De Busser, Aguilar, Nizet, Wouters, Karim, Vetokele (’71 Talvitie), Ahmed (’76 Wuytens), Schoofs, De Oliveira, Granell (’60 Vancsa), Amankwah
DOELPUNTEN: ’32 Sanusi (1-0), ’70 Nzita (2-0), ’81 Vancsa (2-1)
RODE KAARTEN: ’72 Amankwah