A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Andi Koshi tekent contract bij Beerschot

Andi Koshi tekende dinsdagnamiddag een contract bij Beerschot. Koshi was sinds het begin van de voorbereiding op test bij Beerschot en wordt nu dus volwaardig lid van de A-kern. Hij tekende een contract tot medio 2024 met een optie voor één extra seizoen.

Voor de 21-jarige Antwerpenaar is het terug thuiskomen. Hij speelde in de jeugd bij Beerschot tot de U9, trok daarna richting Anderlecht en PSV. In 2018 maakte hij de overstap van PSV naar Cercle Brugge. Daar tekende hij zijn eerste profcontact en bracht hij vier jaar door bij de A-kern.

“Andi heeft de technische staf kunnen overtuigen tijdens zijn testperiode”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Hij is een technisch onderlegde centrale middenvelder met veel loopvermogen. Daarbovenop past hij volledig bij Beerschot als rasechte Antwerpenaar met een verleden bij Beerschot.”

"Het voelt een beetje als thuiskomen", lacht Koshi na de ondertekening van zijn contract. "Het voelt vertrouwd aan, ook al is het lang geleden dat ik hier nog geweest was. Ook in de groep is het een beetje thuiskomen. Ik heb samen gevoetbald met Ilias bij Beerschot en ook Ryan ken ik nog. Met hem voetbalde ik wel eens op het pleintje bij mij achter de hoek. Mardo Nzita ken ik misschien nog het beste. Met hem voetbalde ik bij Anderlecht en zat ik ook op school."

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts