A-KERN NIEUWS

BEERSCHOT-LOKEREN: 1-0

Beerschot heeft het seizoen 2019-2020 in stijl ingezet. Met een gave collectieve prestatie en een o zo verdiende thuisoverwinning. Rapha Holzhauser was de matchwinnaar en bekroonde daarmee zijn sterke wedstrijd. Hij wordt – nee, hij is – onze nieuwe smaakmaker. En wordt zonder enige twijfel  ook nog eens de chouchou van het Kiel. Niks dan positieve zaken dus op wedstrijddag één. Alleen had de winstscore iets hoger mogen/moeten oplopen. Maar die doelpunten spaarden we allicht op voor de komende weken…  Eén zaak is zeker: dit Beerschot stààt er al! En dat is een meer dan prettige vaststelling.

Onze Mannekes pakten vanaf minuut één uit met voetbal waar het Kiel warm van wordt: gezond agressief, hoge druk naar voor, vlotte balcirculatie, allemaal gekruid met dat vleugje technisch vernuft en vista. Mooi om naar te kijken, met een hoge spektakel- en amusementswaarde. En toch kwam de verdiende openingsgoal er na een stilstaande fase… maar die werd dan weer tot in de perfectie uitgevoerd. Zoals op training. Vrije trap Maes, tussenstationnetje Seigers, breedgelegd Vancamp, binnengetrapt Holzhauser. Schitterend gedaan.

Lokeren kwam amper onder de Kielse druk uit… en kon slechts één keer dreigen met een schuin schot van De Ridder dat tegen de buitenkant van de paal uiteenspatte. Oh ja, tussendoor mocht Ceballos van ref De Cremer Holzhauser ongestraft tegen de mat duwen. Onbegrijpelijk dat daar geen gele kaart – of zelfs een rode! - tegenover stond.

Hoe dan ook, daarna nam Beerschot het initiatief weer over en kwam de bezoekende afweer nog meer onder druk te staan. Even voor de rust trapte Rubin Seigers na een vrijschop nummer twee binnen… maar een buitenspelvlaggetje wiste deze treffer uit. Onterecht bleek uit de televisiebeelden. Jammer maar helaas dus. Met deze bedenking er bovenop: waar is de VAR als je hem nodig hebt…!  

Ook in de tweede helft voetbal in overdrive, met al direct drie gevaarlijke standjes: eerst een knal van Holzhauser op de kruising, daarna een perfecte copybook-aanval en tenslotte een schot van Vancamp onderkant lat. En dat alles tegen een tempo dat Lokeren nooit kon bijbenen. Even voor het uur incasseerde Tirpan een tweede gele kaart… en mocht Beerschot de rest van de wedstrijd met een mannetje méér afwerken. Op zoek naar die bevrijdende twee-nul…

Beerschot creëerde nog mogelijkheden maar in de zone van de waarheid was het telkens net niét… en dan is het hart vasthouden voor die ene Lokerse counter. En die kwam er in minuut 75 met een gevaarlijk schot van Cevallos, maar Mike Vanhamel redde een knappe voetreflex. De drie punten waren binnen.

 

* TOESCHOUWERS: 6.830

* SCHEIDSRECHTER: De Cremer

* DOELPUNTEN: 20’ Holzhauser 1-0

* BEERSCHOT: Vanhamel, Reda, Prychynenko, Seigers, Voronoskyi, Holzhauser, Maes, Vancamp (77’ Dom), Brogno (90+2' De Keersmaecker), Saint-Louis, Placca (80’ Tissoudali)

* LOKEREN: Verhulst, Marzo (46’ Navarro), Nganga, Van Damme, Filipovic, Tirpan, N’dao, Marecek, Cevallos, Straetman (9’ Mbayo), De Ridder (65’ De Jonghe)

* GELE KAARTEN: Tirpan, Holzhauser, Placca, Navarro, Van Damme, Reda, Verhulst

* RODE KAARTEN: 58’ Tirpan (twee keer geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

Layout
Columns

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore