CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Verdiende overwinning tegen Lierse

LIERSE – BEERSCHOT 0-1

Beerschot wint zijn eerste wedstrijd in de play-offs tegen Lierse. Die driepunter op het veld van Lierse doet deugd, en was oververdiend. Baeten maakte tegen een tienkoppig Lierse, na rood van Vekemans in de eerste helft, het verschil voor onze Beren met een echte spitsengoal. Beerschot kwam daarna nooit meer echt in de problemen tegen een Lierse dat wel probeerde, maar geen uitgespeelde kansen bijeen kon voetballen. De drie punten gingen, na een stevige streekderby vol viriel spel, mee terug naar het Kiel.

Het was Beerschot dat het beste aan de partij begon. Overigens niet in de bekende 3-4-3 van coach Wieland, maar in een 4-3-3-opstelling. De opstelling veranderde, maar de principes niet. Beerschot zette goed druk en voetbalde vooruit. Thorisson tekende voor het eerste doelgevaar toen zijn schot via de handschoen van Liersedoelman (en ex-Beerschotter) Jarno De Smet tegen de paal ging. 

Kort daarna kwam Pupe goed weg toen hij in de zestien met elleboog eerst verdedigde. Seydoux ging tegen de vlakte, maar kreeg onbegrijpelijk geen penalty voor de aanslag op zijn hoofd. Lierse kon zich in die openingsfase niet echt manifesteren. Het enige gevaar van zwart-geel was via snelle tegenaanvallen. Daar kwam maar één echte doelkans uit, die Lathouwers makkelijk kon pakken.

Beerschot bleef initiatief tonen. Van den Bergh rukte goed mee op langs de flank en besloot hard in het zijnet. Op slag van rust moest Lierse met tien verder. Vekemans nam revanche en ging voet vooruit op de enkel van Van den Bergh staan. Van Driessche twijfelde niet en trok terecht rood.
In de tweede helft probeerde Beerschot dat numerieke overwicht om te zetten in kansen. Al bleef het wel opletten voor de tegenprikken van Lierse dat op de counter speculeerde. Net voor het uur kwam de verlossende treffer van Baeten. De voorzet van Verlinden kwam via een Liers been bij Baeten terecht. Die trapte de bal hard in het dak van het doel: 0-1!

Daarna werd het moeilijker voetballen. In de duels ging het hard tegen hard, soms was het zelfs over het randje. Van Driessche moest meer dan eens tussenkomen met een geel karton. Lierse probeerde met alle ‘truken van de foor’ om overtredingen en fouten uit te lokken. Zo ook na een tussenkomst van Lathouwers in de zestien. Onze goalie raakte echter enkel de bal en kon zo verder doelgevaar voorkomen.

Dat was de laatste echt uitgespeelde kans voor Lierse. Beerschot kreeg op zijn beurt in minuut 89 dé kans om het af te maken. Verlinden werd perfect weggestuurd in de omschakeling. Hij kon Thorisson aanspelen, maar die trok in een één-op-één-situatie met Lierse goalie De Smet aan het kortste eind. De 0-1 bleef op het bord.

TOESCHOUWERS: 3.000
SCHEIDSRECHTER: Van Driessche
DOELPUNTEN: '56 Baeten
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (’86 Frans), Van den Bergh, Matthys, Meisl, Koshi (’71 Alhassan) , Rigo, Baeten, Verlinden, Thorisson, Sebaoui (’71 Quirynen).
LIERSE: De Smet, De Schrijver (’65 Schouterden), Pupe, Laes (’75 Walbrecq), Van Acker, De Schryver (’65 Sampers), Delorge, Vekemans, Raemaekers, Tabekou (’75 Safari), Poelmans.
GELE KAARTEN: De Schryver, Meisl, Sebaoui, Poelmans, Thorisson, Schouterden, Van den Bergh, Quirynen
RODE KAARTEN: Vekemans