CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS, JEUGD NIEUWS

United World en Errea gaan samen in zee

United World en Errea tekenden vandaag (donderdag 16/6) een overeenkomst voor meerdere seizoenen. Door het nieuwe partnership zullen Beerschot, Sheffield United, La Berichonne de Châteauroux, AlHilal United, Kerala United en de United World Academy spelen en trainen in shirts van het Italiaanse kledingmerk Errea Sport. De XIII van de afgelopen twee seizoenen blijft te bewonderen op onze nieuwe shirts, en ook de bijpassende casual kledinglijn van XIII blijft bestaan.

Abdullah Alghamdi, de CEO van United World, en Roberto Gandolfi, ondervoorzitter van Errea Sport, ondertekenden donderdagmiddag de overeenkomst in Parma, in het hoofdkwartier van Errea. Het partnership is het eerste van zijn soort waarin een groep met meerdere clubs, een overeenkomst afsluit met een kledingfabrikant voor al zijn ploegen. Met die schaalvergroting zorgt United World voor meerwaarde voor al z'n clubs door een gestroomlijnd proces te creëren met Errea op vlak van kleding.

CEO Abdullah Alghamdi is dan ook zeer tevreden met de aankonding. "Bij United World zijn we heel trots dat we als eerste zo'n partnership hebben kunnen verwezenlijken. Deze overeenkomst is een mijlpaal in onze strategische transformatie en een voorbeeld voor alle andere groepen met die eigenaar zijn van verschillende clubs over de hele wereld. Tijdens het proces waarin Errea werd gekozen, onderscheidden zij zich als bedrijf door elke club op een specifieke manier te benaderen die past bij hun identiteit. Deze samenwerking moet zowel onze clubs als onze fans ten goede komen. Ik ben ervan overtuigd dat al onze fans tevreden gaan zijn met de kwaliteit en het design van de nieuwe team wear. Om af te sluiten wil ik iedereen die aan deze deal heeft meegewerkt bedanken."

Errea sport, onder andere ook partner van UEFA, zal alle clubs van United World voorzien van team wear, specifiek ontworpen voor elke club. Zij zijn het eerste Italiaanse sportmerk dat het OEKO-tex kwaliteitslabel krijgen. De fabricatie van hun materiaal gebeurt allemaal in Europa, wat de kwaliteit en de levertermijnen ten goede komt.

Algemeen directeur Frédéric Van den Steen kijkt al uit naar de nieuwe shirts. "Errea is een merk dat de Italiaanse modetraditie combineert met moderne team wear. We kijken ernaar uit om samen te werken met United World en Errea in dit langdurige partnership. Een samenwerking die ervoor gaat zorgen dat wij op clubniveau uitstekend worden begeleid in onze noden qua kledij. Dat gekoppeld aan de commerciële voordelen, maakt van Errea de perfecte partner."

De productie van deze training en match wear is al begonnen en de nieuwe designs worden in juli 2022 gelanceerd.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts