CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Steun voor andersvalide en zieke supporters

Beerschot zal ook dit seizoen ‘Kom op tegen Kanker voor Beerschotsupporters’ ondersteunen. De organisatie van mentor Pierre de Wispeleir en een reeks van geëngageerde supporters gaat zich vanaf dit seizoen ook mee inzetten voor onze andersvalide supporters. De samenwerking werd woensdag ondertekend en geofficialiseerd.

‘KOTK voor Beerschotsupporters-andersvaliden’ is nu een van de projecten van de Beerschot  Foundation ‘United by 13’. Ze zullen samen onze andersvalide supporters en de fans met kanker helpen en ondersteunen. Alweer een nieuwe en belangrijke stap voor oprichter Pierre De Wispeleir: “Gezien de steeds betere samenwerking met de club de voorbije jaren en gezamenlijke acties zoals de succesvolle verkoop van knuffelberen hebben we beslist vanaf dit jaar een officieel partnership op te zetten. Ik kan daarvoor nog steeds rekenen op onze vrijwilligers Ernest, Belinda, Shana, Nadia, Ronny en Chantal. Daarnaast zullen twee andere supporters, Pascale Simons en Luc Tock, me vanaf dit seizoen bijstaan in de uitbouw en het bestuur van onze organisatie.”

Pascale Simons is al 46 jaar supporter en wordt de vaste contactpersoon voor onze andersvalide supporters. “Ik ga proberen er, samen met Pierre en Luc,  zoveel mogelijk te zijn voor hen. Ik wil voor hen een klankbord zijn, iemand waarbij ze terechtkunnen met vragen, klachten en complimenten. Beerschot bracht me bij de 2 vorige thuiswedstrijden al in contact met de andersvaliden. Ze reageerden alvast enthousiast op dit nieuwe initiatief. Het is mooi dat Beerschot dit ter harte neemt.”

Beerschot zorgt voor gratis abonnementen, goede plaatsen en sandwiches maar wil graag bekijken hoe ze haar andersvalide supporters nog beter kan ontvangen. Pascale is daarvoor de ideale tussenpersoon. “Mijn zoon Glenn heeft zowel een motorische en mentale beperking. Ik weet dus waarover ik praat en weet met hoeveel problemen en moeilijkheden deze mensen te kampen krijgen in de samenleving en in een voetbalstadion. Daarom wil me inzetten voor hen.” Andersvalide fans en hun begeleiders kunnen bij Pascale terecht tijdens de thuismatchen of via mail:  ratinneke@hotmail.com

Met haar inzet voor de andersvaliden breidt ‘Kom op tegen Kanker voor Beerschotsupporters’ haar werking uit. Zo ziet Pierre de Wispeleir zijn 'kindje' opnieuw groeien.:  ”We hebben deze stap en dit partnership  weloverwogen en willen op deze manier de vooruitgang van onze club mee ondersteunen. Het is mooi dat club en supporters elkaar helpen.”

Op het eerste ‘officiële’ overleg werd meteen afgesproken dat de andersvaliden, rekening houdend met de Covid-maatregelen, vanaf de volgende thuismatch betere toegang zullen krijgen tot aangepaste toiletten. Ook voor onze supporters met kanker werden enkele zaken besproken.

Beerschot kijkt uit naar deze vernieuwde samenwerking. Of om het met de woorden van Pierre de Wispeleir te zeggen: “We are one family.