CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Stagedagboek Garderen: Dag 3

Heerlijk koel, dat was de eerste bemerking die alle spelers maakten op dag 3 in Garderen. De hoge temperaturen waren wat gaan liggen en dat wil dus zeggen dat er weer voluit getraind werd. Twee sessies werkten onze Mannekes af: een stevige voormiddagsessie van een dikke twee uur en na de lunch werd er getraind op stilstaande fases. Nog leuk nieuws: Dante Rigo en Antoine Lejoly sloten vandaag aan bij de groep. Zij bleven in het begin van de week nog thuis door ziekte.

Stevig de pees er weer op dus in de voormiddagtraining. Na de obligatoire opwarming oefenden onze Mannekes op de pressing waar coach Wieland zo veel belang aan hecht. In verschillende balbezitoefeningen en een wedstrijdvorm was dat de rode draad. Alles aan een verschroeiend tempo dat onze Beren ondertussen gewoon zijn van Andreas Wieland.

Na de lunch even wat opschudding: de kit room was ondersteboven gehaald. Alle kledij leek verdwenen met de noorderzon. Uiteindelijk werd alles teruggevonden in een andere kamer, ‘het front’ lijkt terug van weggeweest. Wie de practical joke tot uitvoering bracht, is nog niet ontdekt, al zweert materiaalman Seba Rodriguez dat het één van de drie kinesisten moet geweest zijn.

In de tweede sessie van de dag werd er fel ingezet op stilstaande fases. Alle verschillende mogelijkheden passeerden de revue: corners, vrije trappen op doel en voorzetten uit vrije schop werden ingeoefend in twee groepen. Bij het avondmaal, dat uitzonderlijk een uur later gepland stond, was het nog genieten van de zangkunsten van Axl Vanhimbeeck, Romano La Morte, Thibo Baeten en Mardo Nzita.