CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Stagedagboek Garderen: Dag 2

Hitte, dat was dag twee van de zomerstage in één woord uitgelegd. Onze Beren kregen onder de verschroeiende zon één training voorgeschoteld. In de namiddag werd de veldtraining, vanwege de warmte, vervangen door een gymsessie.

Het kwik schoot al snel richting vijfendertig graden in de voormiddag. Het was op elk stilstaand moment afkoelen geblazen voor onze Beren tijdens de ochtendtraining. Eerst stond er een pasvorm op het programma die gelukkig afgewerkt kon worden in de schaduw van de bomen rond het oefenveld. Daarna waren het kleine wedstrijdvormen in de blakke zon. Nieuwkomer Luca Meisl trainde nog even apart, maar sluit normaal deze week nog aan bij de groepstrainingen.

De afkoeling van de ijsbaden was welgekomen na die stevige voormiddagsessie. Na een middagmaal, enkele mediaverplichtingen voor Koshi, Meisl en Weymans, en een korte siësta, werden onze Mannekes in de gym verwacht voor de namiddagsessie. Daar werden ze vakkundig begeleid door de drie kine’s om krachtoefeningen te doen. 

Na het avondmaal werden de typische ontgroeningsrituelen vanonder het stof gehaald door Ryan Sanusi en Jan Van den Bergh. Zij hadden voor de nieuwkomers liedjes geselecteerd die op een zo origineel mogelijke manier gebracht moesten worden. De spits werd afgebeten door Herve Matthys en Andi Koshi, beiden kregen veel meeval met hun optreden en konden op een groot applaus rekenen. Afsluiten deden onze Beren met een team meeting over tactiek.