A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Reacties na Charleroi – Beerschot: “We moeten punten beginnen pakken!”

Beerschot verloor zaterdagnamiddag met 5-2 op en tegen Charleroi. Na slechts vijf minuten spelen, moesten onze Mannekes met 10 man verder, wegens rood voor De Smet. We eindigden de wedstrijd zelfs nog met 9, na twee gele kaarten voor Radic. “We moeten in de spiegel kijken na deze prestatie”, vindt coach Peter Maes.

Beerschot was goed aan de wedstrijd begonnen, maar bij de eerste gevaarlijke actie van Charleroi kwam meteen een stevige opdoffer. De Smet haalde alles uit de kast om een doelpoging van Morioka uit het doel te houden, maar gebruikte daarvoor te opzichtelijk zijn handen. Meteen rood en strafschop als gevolg. “Gelukkig pakt Mike de penalty nog”, vertelt coach Peter Maes over die bewuste fase. “Maar als je na nog geen vijf minuten met 10 verder moet, is dat een serieuze opdoffer. We hebben in de eerste helft zo veel mogelijk naar voor proberen voetballen. In het eerste halfuur lukte dat aardig en kwamen we er ondanks die man minder een paar keer goed uit en creëerden we enkele kansen.”

“Dan valt die goal voor de rust en moet je bijsturen”, gaat onze coach verder. “Door Joren (Dom) naast Issa (Soumaré) te zetten, kwamen ze beiden beter in de match, maar dan slik je weer veel te gemakkelijk dat tweede doelpunt. We komen nog even terug in de wedstrijd dankzij een foutje bij Charleroi, maar de 3-1 was de definitieve opdoffer, die zorgde voor totale frustratie. Als je ziet dat ze nog twee penalty’s missen, weet je dat het slecht was vandaag.”

Beerschot wist nog geen enkele wedstrijd te winnen dit seizoen en trekt de interlandbreak in met slechts één puntje. Binnen twee weken maandag komt STVV thuis over de vloer. Een wedstrijd die we moeten winnen, vindt ook Peter Maes. “We moeten in de spiegel kijken na deze prestatie. We beseffen dat het 5 voor 12 is. We moeten nu punten beginnen pakken!”