CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Reacties na Beerschot - Zulte Waregem: "Trots op onze prestatie"

Beerschot verloor zaterdag van Zulte Waregem. Onze Beren creëerden de beste kansen, hadden het veloverwicht en verdienden niet te verliezen, maar Essevee toonde zich efficiënter. Verdediger Derrick Tshimanga en coach Andreas Wieland waren teleurgesteld in het resultaat, maar trots op de geleverde prestatie.

Tshimanga: "We waren de betere, op 2 fases na"

Een zichtbaar gefrustreerde Derrick Tshimanga sprak ons meteen na de wedstrijd tegen Zulte Waregem in de mixed zone. Beerschot verloor de partij met 1-2, een uitslag die volgens het spelbeeld niet volledig juist is. De teleurstelling maakte wel gauw plaats voor trots. “We mogen heel fier zijn op onze prestatie” zegt de 34-jarige verdediger. 

“De realiteit is dat zij hun kansen afmaakten, en wij niet. Zo simpel is het” zegt Tshimanga. “Op 2 fases na waren wij de baas. We werden allesbehalve weggeblazen en stonden er als een team. Als we onze 2 grote kansen in de eerste helft afmaken, dan winnen wij de wedstrijd.” Ondanks het verlies is er volgens Tshimanga geen reden tot twijfel. “Het is nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen. We speelden een sterke en volwassen match, die ons vertrouwen geeft voor de volgende partij tegen SL16.”  

Op persoonlijk vlak is de flankverdediger tevreden. “Het is nog maar mijn 3e week hier bij Beerschot en zelf vind ik dat het goed gaat. Her en der werd er gezegd dat ik oud en versleten ben, maar dat zijn dingen waar ik geen aandacht aan besteed. Ik ben gekomen om de ploeg te helpen, en ben steeds beschikbaar als de coach mij nodig heeft. Het maakt niet uit op welke positie. Met die motivatie heb ik hier getekend.” 

Ondertussen is de flankverdediger 34 jaar, waarmee hij één van de ‘ouderen’ van de kern is. “Die 34 is maar een getal, ik wil zeker niet als een ouderdomsdeken aanzien worden.” Met meer dan 300 profwedstrijden in de eerste en tweede klasse van België en Nederland heeft Tshimanga zeker al bewezen wat hij kan. “Met mijn leeftijd en ervaring probeer ik de jonge spelers te ondersteunen en ze zo klaar te maken voor de volgende stap”. 

Wieland: "Ik ben enorm trots op mijn team"

“Ik ben enorm trots op mijn team. Een prestatie als deze tegen een degradant uit 1A is zeer goed. Zulte Waregem blijft toch een ploeg met nog steeds veel kwaliteitsvolle spelers. We domineerden de wedstrijd, in balbezit en in balverlies. Als ik toch een puntje van kritiek moet geven, dan zijn het de goals die beide vallen door een voorzet. De ene door een open voorzet, en de andere door een hoekschop. Een hoekschop die we te makkelijk weggeven, zeker als je weet dat de tegenstander een kopbalsterke spits heeft van 1m93.” 

Over de tweede helft was de Oostenrijkse hoofdcoach tevreden. “We probeerden te zoeken naar die overwinning, en dan is het zuur dat je een goal tegen krijgt op corner. Daarna verloren we een beetje de controle over de wedstrijd gedurende 10-15 minuten. Ondanks die periode bleven we strijden voor die aansluitingstreffer. Die bal op de paal van Ayouba is dan een beetje pech. Tel daar dan nog eens 2 afgekeurde goals wegens offside bij,... dan moet ik geen tekening maken bij welke ploeg domineerde. Als we zo blijven spelen, dan zullen we meer matchen winnen dan verliezen.”

Tekst: Stan Nelis
Foto: Jan Mees