CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

ONDERUIT IN DE EXTRA-TIJD

DEINZE - BEERSCHOT  3 - 2

Beerschot is er in een miezerige, kille, ongezellige en vrijwel desolate Dakota Arena niet in geslaagd een verlengstuk te breien aan de knappe zes zeges op rij-serie die het in november en december bijeen had gevoetbald. Het liet na enkele missertjes in de verdediging Deinze 2-0 uitlopen, leek lange tijd op een nederlaag af te stevenen maar sleepte in het slotkwartier met twee goals van Thibo Baeten toch nog bijna een gelijkspelletje uit de brand. Tot Dansoko in de extra tijd een derde doelpunt scoorde voor de thuisploeg... en ons zo een nederlaag aansmeerde. Het was van eind oktober geleden dat we nog eens hadden verloren...

Beerschot moest het voor de eerste keer dit seizoen doen zonder Ryan Sanusi. Onze captain zat op het strafbankje na vijf gele kaarten, werd in zijn rol op het middenveld vervangen door Ilias Sebaoui terwijl Jan Van den Bergh de aanvoerdersband om de arm kreeg.

De studieronde duurde (te) lang en was vervelend met amper één keer dreiging langs Kielse kant met een kopstoot van Konstantopoulos na een verre inworp van Van den Bergh. Miras redde net onder de deklat. Aan de overzijde ook weinig werk voor Lathouwers, die slechts één keer goed plat moest op een laag schot randje zestien meter.

Net voor het halfuur viel er dan plots toch een doelpunt uit de lucht. Letterlijk en figuurlijk. Onze verdediging reageerde zowel te laat als te plat op een hoge zwiepvoorzet van Almenara vanop de flank zodat Staelens centraal makkelijk en mooi binnenkopte. Dat was toch even slikken.

Onze Mannekes ontwikkelden daarop meer druk maar kregen geen overwicht op het middenveld en slaagden er amper in om kansen te versieren. Thibaud Verlinden kwam het dichtst bij de gelijkmaker maar zag zijn schot voorlangs gaan.

Op slag van rust incasseerden we een tweede koude douche toen de thuisploeg snel schakelde na een slechte 'balloncorner' van Matthys en Staelens aan de verste paal zijn tweede van de namiddag netjes voorbij Lathouwers prikte. Efficiënt gedaan van de zoon van Lorenzo... en Beerschot zo met een 2-0-achterstand de rust in.

Na de rust gooide een afwachtend Deinze met heel veel plezier het initiatief in Beerschots schoot maar daar deden we oorspronkelijk veel te weinig mee. De opbouw en de combinaties waren voorspelbaar, het tempo te gezapig. Thorisson was in het vierde kwartier de enige die zijn kans ging maar zijn schot ging nipt naast. Dan was de thuisploeg op de counter veel sneller en gevaarlijker. Zowel Staelens als de ingevallen Balaj misten de kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen.

Twintig minuten voor het einde knalde Thibo Baeten de aansluitingstreffer binnen  en zorgde op die manier eindelijk voor een beetje hoop op puntenwinst. Vijf minuten later stond het 2-2 toen Baeten een penalty benutte... maar in de extra-tijd volgde toch nog een derde koude douche door een doelpunt van Dansoko. Drie punten voor Deinze, niks voor onze Mannekes.

TOESCHOUWERS: 625
SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud'Hui
DOELPUNTEN: 27' Staelens 1-0, 45' Staelens 2-0, 72' Baeten 2-1, 86' Baeten 2-2 (strafschop), 90+1' Dansoko 3-2
DEINZE: Miras, De Ridder, Staelens (76' Schryvers), De Belder (64' Balaj), Hendrickx, Prychynenko, Dansoko, Janssens, Van Landschoot, Schuermans, Almenara
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (56' Koshi), Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Nzita (74' Meisl), Rigo, Sebaoui, Verlinden (56' Alhassan), Baeten, Thorisson
GELE KAARTEN: Nzita, Matthys, Dansoko