CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Levensbelangrijke driepunter tegen Jong Genk

Beerschot – Jong Genk: 1-0

Beerschot pakte vrijdagavond in een volgepakt Kiel drie belangrijke punten. Onze Mannekes speelden matuur een één-nul voorsprong uit. Helemaal op het einde werd de gelijkmaker van Jong Genk nog afgekeurd wegens buitenspel. Maar al bij al een verdiende overwinning voor onze Mannekes.

De wedstrijd startte na een emotioneel moment. De kampioenen van 2013-2014 in eerste provinciale werden gehuldigd. Samen met hun fans werd de fan chant Beerschot – Beerschot ingezet. Waarbij iedereen even terug gekatapulteerd werd naar tien jaar geleden. Genieten was dat in een sfeervol Olympisch Stadion. 

De match zelf begon met een studieronde. Beide teams moesten de interlandbreak nog even uit de benen schudden, rust roest zoals ze in Antwerpen zeggen. De grootste mogelijkheid voor Beerschot, een kopbal van Alhassan die nipt naast ging, werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. Aan de overzijde knapte Matijas goed een gevaarlijk momentje op door snel te reageren.

Reyners stuurde net voor het halfuur Verlinden diep. Die leek weg te lopen van zijn verdediger maar Kongolo keerde nog goed terug. Beerschot was baas en verdiende eigenlijk een doelpunt. Onze Mannekes stapelden de kansen op. Sanusi haalde uit van ver en raakt de paal. Pech voor onze aanvoerder.

En ook Reyners kreeg een dot van een kans. De aanvaller werd moederziel alleen gelaten op een vrije trap, maar kopte van dichtbij op doelman Penders. Derde keer goeie keer. Verlinden trok de bal goed voor en Weymans twijfelde niet. Hij nam de bal in één tijd op de slof en knalde Beerschot op voorsprong. Een heerlijk doelpunt en dito viering aan Vak I. 

De tweede helft stond Jong Genk meer in blok, wat het voor Beerschot iets minder makkelijk voetballen maakte. Maar toch bleven de grootste kansen voor onze Mannekes. Reyners ging goed storen na een snelle inworp, maar stuitte weer op Penders.

Tien minuten later werd Cagro perfect het straatje ingestuurd. In de carambolle viel de bal voor de voet van Weymans. Die haalde wild uit en de bal ging over. Niet veel later kreeg Weymans een tweede kans, maar Prenders bracht redding. Onze Beren bleven controleren, zonder uitgespeelde kansen. Het was enkel in de absolute slotfase nog even de adem inhouden. Jong Genk scoorde maar volgens de lijnrechter vanuit buitenspel en zo bleven de drie punten op t kiel.

BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Huiberts, Diawara, Cagro, Michez
JONG GENK: Penders, Onstein, Mirisola, Mazyani, Akpan, Claes, Bangoura, Kongolo, Nuozzi, Bafdili, Beniangba
DOELPUNTEN: ’43 Weymans (1-0)
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts