A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Joren Dom: "Blij dat ik weer kan voetballen"

Joren Dom is terug van blessure. Tegen Zulte Waregem speelde de verdediger, voor het eerst sinds november, negentig minuten. Die basisplek bekroonde hij met een overwinning en een doelpunt. De passie en goesting dropen ervan af. “Dat doelpunt was fantastisch en al helemaal omdat we ook nog winnen. Dan weet je weer waarom je voetballer geworden bent”, glimlachte hij zelf na afloop van de match.

Flashback naar 22 november 2020, Een paar minuten na de aftrap van Beerschot - Anderlecht krijgt Dom een pijnlijke kniestoot tegen het dijbeen. Na bijna een helft doorbijten, wordt de verdediger vervangen. “Ik had er misschien wel al sneller af kunnen gaan”, geeft hij toe. “Maar om een wissel vragen, dat doe ik niet. Ik heb zo lang mogelijk geprobeerd om door te spelen, maar het ging echt niet meer.”

Het verdict leek mee te vallen. “Eerst dachten we gewoon dat de spier wat geraakt was door de impact. Dat gebeurt wel meer in het voetbal en meestal ben je daar op een paar dagen vanaf”, verduidelijkt Dom. “Ik bleef toch last hebben en na een paar scans werd er besloten om een kleine ingreep te doen om het vocht, dat onder mijn spier was gekropen, weg te krijgen.”

Die ingreep loonde. “Al vrij snel kon ik alles terug doen. De wonde zelf genas wel moeilijk, maar mijn spier was volledig genezen. Ik pikte begin januari terug aan bij de groep en vanaf dan was het gewoon hard werken om terug te keren. Ik voelde dat ik conditioneel achteruit was gegaan, maar wat extra sessies met head of performance Pieter Jacobs hebben wonderen verricht. Al vrij snel werkte ik die fysieke achterstand weg. Vorige week tegen Club Brugge was ik voor de eerste keer weer bij de selectie en dat deed deugd.”

Een week later speelde Dom meteen negentig minuten. “Dat was niet echt voorzien, maar ik voelde zelf dat het ging om de wedstrijd af te maken. Dat heb ik ook aangegeven aan de coaches. Ik maak graag af waar ik aan begin”, knipoogt hij. “Dat ik dan mijn terugkeer in de basis ook nog kon scoren, maakt het helemaal af.”

De snoeiharde kopbal was goed voor Joren Dom zijn eerste doelpunt in de Belgische eerste klasse. “Ik scoorde ook al 2 keer in play-off 2, maar die tellen niet zeker?”, lacht de verdediger zijn tanden bloot. “Ik zei de dag voor de match nog tegen Fré Frans dat het lang geleden was dat ik scoorde. Profetische woorden zo bleek. Ik voelde met die hoekschop dat ik helemaal vrij stond. De bal moest gewoon juist vallen en gelukkig was dat ook zo.” Kortom de perfecte comeback. 

Een comeback voor Dom onder een nieuwe hoofdcoach. Zijn eerste negentig minuten onder Will Still waren dus meteen een voltreffer. “Het is leuk dat we de coach aan zijn eerste overwinning konden helpen”, vindt de verdediger. “Hij legde al meteen zijn eigen accenten. Will is heel goed in zijn voetbalkennis over te brengen op ons. Zo wisten we perfect wat er van ons verwacht werd op Zulte Waregem. Hij had bijvoorbeeld het belang van de stilstaande fases extra benadrukt en dat loonde.”

Een verdiende rustdag zat er niet in voor onze Mannekes. Woensdag en zaterdag moeten ze alweer aan de bak. “De overwinning tegen Zulte is een mentale opsteker en heeft zeker voor opluchting en bevrijding gezorgd. Maar ‘t is niet zo dat het vanaf nu vanzelf gaat gaan. Het blijven moeilijke en zware weken. Toch, met deze instelling moeten we nog punten en overwinningen kunnen pakken. Hopelijk lukt het woensdag al, tegen Kortrijk.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts