CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Ilias El Kaddouri tekent eerste profcontract

Middenvelder Ilias El Kaddouri tekent zijn eerste profcontract bij Beerschot. De 15-jarige middenvelder tekent tot medio 2025 met een optie op een extra seizoen. “Blij dat we opnieuw een talentvolle jongen langer aan onze academie kunnen binden” 

El Kaddouri werd vorig seizoen gescout bij Eppegem. Na één jaar bij Beerschot, ondertekende hij afgelopen week een profcontract op ’t Kiel. “Op technisch vlak heeft Ilias heel erg veel talent”, weet academy manager Davy De Smedt. “Die technische vaardigheden combineert hij met een enorme drive in balverlies. Hij past perfect in de full press filosofie van onze jeugdacademie. Ik ben dan ook blij dat we opnieuw een talentvolle speler langer aan onze academie kunnen binden.”

“Eén van zijn werkpunten zal fysieke kracht worden. Hij is al sterk in duel maar mocht tot nu toe nog niet aan pure krachttraining doen. Van zodra hij volledig volgroeid is, krijgt hij dat aspect er nog extra bij. In principe is het de bedoeling dat hij volgend seizoen bij de U16 start en wij hem kort opvolgen en doorschuiven wanneer mogelijk. We gaan volop inzetten op zijn individuele ontwikkeling”, besluit de Academy Manager.