CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Geklopt in de laatste minuut

Beerschot – Dender: 0-0

Beerschot verloor zondagmiddag van Dender in eigen huis. Onze Beren stuitten op een sterke uitdoelman die tot twee maal toe een één-op-één fase won. Beerschot liep net voor het einde van de match op het mes toen Dender counterde. Een laatste slotoffensief leverde geen puntje meer op voor onze Mannekes. 

In de eerste helft waren het vooral onze Beren die het spel maakten. En daar kwamen ook de grootste kansen uit. Na een goeie doorsteekbal stond Verlinden oog in oog met doelman Gies. Onze nummer tien besloot op de doelman. Niet veel later was het Verlinden die Keita bediende. De spits draaide goed weg van zijn verdediger en besloot nipt naast.

Keita bleef vaak in het stuk voorkomen. Op het halfuur devieerde hij een perfect getrapte vrijschop van Matthys nipt naast de kooi van Gies. Helaas geen eerste doelpuntje voor de Franse centrumspits. Bijna moest Beerschot, tegen de gang van het spel in, gaan rusten met een achterstand. Een gladde bal van de regen werd door Matijas niet klemvast gepakt, Mbarki was goed gevolgd maar knikte gelukkig naast.

Ook na de rust kreeg Beerschot via Keita de beste kansen. Verlinden bediende de spits met een fantastische pass achter het steunbeen. Maar net zoals in de eerste helft stond doelman Gies pal. Aan de overzijde kwam Beerschot goed weg toen een afgeweken bal van Nsimba op de lat dwarrelde. Twee minuten voor tijd was het dan toch raak voor de bezoekers. Dender counterde en Lallemand kreeg de bal uiteindelijk voorbij Matijas.

In de blessuretijd probeerden onze Mannekes nog iets te forceren, maar de laatste poging van Tshimanga spatte uiteindelijk uiteen op de lat. Jammer maar helaas.

BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden (’77 Verlinden), Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita (’82 Alhassan), Cagro, Konstantopoulos, Michez.
LOMMEL: Gies, Pupe (’66 Ragolle), M’barki (’75 Myny), Van Oudenhove, Hens, Rôdes, Cools, Ruyssen, Marzo, Nsimba, Dony (’67 Masango).
DOELPUNTEN: ’88 Lallemand (0-1)