CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest oefenpot van Club Brugge

Beerschot verloor in de tweede wedstrijd van z’n oefencampagne van landskampioen Club Brugge. Er werden twee keer zestig minuten afgewerkt op het Belfius Base Camp. De ‘eerste helft’ was qua score voor Club Brugge, terwijl de tweede helft gelijk eindigde.

Beerschot begon goed aan de partij, al snel kwam het met 11 tegen 10 man van Club Brugge te staan. Stanley Nsoki gaf een kopstoot aan Thibo Baeten en werd, terecht, van het veld gestuurd door ref Bourdeaud’Hui. Het veldspel bleef ongeveer gelijk, al dwong Beerschot de meeste kansen af.

Eerst besloot Baeten nog op doelman Shinton, daarna waren er niet gekadreerde schoten van Vaca en opnieuw Baeten. In de zone van de waarheid was het telkens net niet. Daar zette Club weinig tot niets tegenover qua uitgespeelde kansen.

Twee minuten voor tijd klom de landskampioen toch op voorsprong met de eerste bal tussen de palen, efficiënt zullen we het maar noemen. Jutgla kopte binnen, niet staalhard, maar wel perfect in de kruising gemikt: 1-0. Als laatste wapenfeit was er nog Ramiro Vaca die een bal op het doelhout schilderde bij een vrijschop. Radic werd in de herneming afgevlagd.

In de ‘tweede helft’ was het Jasper Goossens die de bordjes gelijk hing na een dik kwartier. Door goeie hoge druk veroverde Faissal El Hajoui de bal in de zestien van Club. Hij legde onzelfzuchtig af en legde de gelijkmaker op een presenteerblaadje voor Goossens die niet twijfelde: 1-1.

Een kwartier voor tijd krulde Servais een vrije trap binnen over de muur van onze Mannekes en zette zo de eindstand op het bord: 2-1.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Lathouwers, Van den Bergh, Matthys, Quirynen, Baeten, Alhassan, Vaca, Sanusi, Okyere, Weymans, Rigo, Sebaoui, Azzaoui, El Hajoui, Goossens, Muyldermans, Kaissi, Radic, Van Himbeeck, Van Steenwinkel, Konstantopoulos.