CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest in Beveren

Beveren  - Beerschot: 2-0

Beerschot verloor zondagmiddag op het veld van SK Beveren. De decompressie bij onze Mannekes was vooral in de tweede helft te merken. Beveren scoorde vroeg in de eerste helft en op ’t uur. Daarna probeerden onze Mannekes nog wel aansluiting te zoeken, maar tot grote uitgespeelde kansen kwamen ze niet.

Hoog tempo, stevige duels: de eerste helft was er één zoals we van wedstrijden tussen Beerschot en Beveren gewoon zijn. Beide teams hadden misschien niet erg veel meer te winnen of verliezen in de stand, dat er 100% voor winst gegaan werd was wel duidelijk. De eerste grote kans was meteen raak. Koyalipou kwam goed ingelopen en devieerde de bal in doel: Beveren op voorsprong.

Beerschot reageerde met een grote kans aan de overzijde. Marco Weymans haalde uit, maar Reus stond pal. Niet veel later was Beveren daar opnieuw. Everton trapte van buiten de zestien. Zijn pegel spatte uiteen op de lat. Op slag van rust was Beerschot daar opnieuw. Reyners kreeg de bal pardoes in de voeten en trapte naar doel. Opnieuw stond Reus goed op te letten. Met een kattensprong voorkwam hij een Kielse gelijkmaker.

In de tweede helft was het Beveren dat het laken naar zich toe trok. In eerste instantie kon Davor Matijas een dubbele achterstand voorkomen met wat stunt- en vliegwerk op een schot van Limbombe. Maar net voor het uur moest Beerschot dan toch een tweede treffer incasseren. Ismaheel werkte beheerst af in de korte hoek: 2-0 voor Beveren. En zo eindigt de laatste uitmatch van het seizoen met een verlies.

BEVEREN: Reus, Mertens, Luiz, Koyalipou, Servais, Ismaheel, Limbombe, Wuytens, Filipovic, Vitanoc, Goncalves
BEERSCHOT: Matijas, Reyners, Alhassan, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Weymans, Huiberts, Wright-Phillips, Cagro, Konstantopoulos
DOELPUNTEN: ’18 Koyalipou (1-0), ’59 Ismaheel (2-0)