A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot trekt wingback Leon Krekovic aan

De eerste zomertransfer van Beerschot is de Kroatische wingback Leon Kreković (21). Hij komt over van Kroatische eersteklasser Hajduk Split. Hij tekende een contract voor twee seizoenen met een optie voor twee seizoenen extra.

Kreković is een tweevoetige aanvallende wingback die op beide flanken kan spelen. Hij doorliep de jeugdreeksen bij Hajduk Split en kwam in 2019-2020 bij de a-kern van de Kroatische eersteklasser. In totaal speelde hij 20 wedstrijden bij Split. Sinds februari werd hij uitgeleend aan NK Dugopolje, 2e klasse in Kroatië. Daar speelde hij 24 wedstrijden, scoorde hij 3 keer en gaf hij 6 assists.

“Leon heeft het profiel van een moderne wingback”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Hij koppelt voetballende kwaliteiten aan snelheid en loopvermogen en is aanvallend ingesteld. Leon is op dat vlak een veelbelovend talent dat zich bij ons verder kan ontwikkelen. Hij heeft in Kroatië al heel wat stappen gezet, maar moet nog verder ontbolsteren.”

“Dit is een grote stap in mijn carrière”, vertelt de Kroaat. “Hier kan ik verder doorgroeien. Ik wil Beerschot dan ook bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven en zal zo hard mogelijk werken om dat vertrouwen terug te betalen.