A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot trekt flankverdediger Mardochée Nzita aan

Flankverdediger Mardochée Nzita tekent een contract bij Beerschot tot medio 2025. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht komt definitief over van Pescara in de Serie C. De 22-jarige Belg sluit vanaf woensdag aan bij de groep.

Nzita begon zijn carrière in de jeugd bij FC Asse-Zellik, voor hij naar Anderlecht verkaste. In 2019 vertrok Nzita richting Italië. Na één seizoen bij Perugia in de Serie B, werd hij uitgeleend aan Pescara. Hij speelde 20 wedstrijden in de Serie B met de ploeg uit Abruzzo. Pescara degradeerde, maar lichtte de aankoopoptie van Nzita. Hij speelde afgelopen seizoen 27 matchen voor de Italiaanse ploeg.

“Mardochée is een moderne flankverdediger met veel offensieve runs”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Hij is opnieuw, zoals de meeste van onze transfers, jong en Belgisch met veel talent. Hij heeft de laatste twee seizoenen ook veel matchen gespeeld in de Serie B en Serie C. Zijn groot loopvermogen maakt hem een perfecte flankverdediger voor het systeem van onze coach.”

“Dat is inderdaad één van mijn sterkste punten dat loopvermogen”, glimlacht Mardochée Nzita na de ondertekening van zijn contract. “Maar ik teer niet alleen op fysiek. Ook technisch kan ik mijn mannetje staan, ik heb graag de bal. In Italië heb ik tactisch ook heel erg veel bijgeleerd. Ik ben daar zeker een completere speler geworden.”

“Hoe hoog het niveau is in de Serie C? Het is heel technisch voetbal”, vertelt de Belgische linksback. “Er spelen heel veel jonge talenten die door topclubs worden uitgeleend. Het seizoen daarvoor speelde ik dan weer in de Serie B, dat is een competitie die te vergelijken is met 1B. Er zijn veel duels en het voetbal is heel intensief. De fysieke competitie die 1B toch wel is, schrikt mij dus niet af.”