CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt Derrick Tshimanga aan

Derrick Tshimanga tekende vrijdagmiddag een contract bij Beerschot. De 34-jarige verdediger tekent voor één seizoen op ’t Kiel en keert zo terug naar de plek waar hij opgroeide. “Met meer dan 300 wedstrijden in de eerste en tweede klasse in België en Nederland brengt Derrick een schat aan ervaring in onze groep.”

Tshimanga, die opgroeide op een boogscheut van het Olympisch Stadion, begon zijn voetbalcarrière letterlijk ‘achter den hoek’ bij VK Valaarhof. Tshimanga brak uiteindelijk door als profvoetballer bij KSC Lokeren. Daar presteerde hij zo sterk dat hij een transfer naar Genk versierde. In die periode werd hij ook opgeroepen voor de Rode Duivels. Via Willem II kwam hij dan uiteindelijk bij OHL terecht. De laatste twee seizoenen speelde Tshimanga bij reeksgenoot SK Beveren. 

“De cirkel is rond”, lacht Tshimanga na de ondertekening van zijn contract “Ik ben opgegroeid in de schaduw van het Olympisch Stadion en ik ging hier naar de middelbare school op het Piustien. Beerschot is een ploeg waar ik al van bij de jeugd wilde spelen, maar de puzzelstukjes vielen nooit juist, nu dus wel.

“Derrick heeft een schat aan ervaring”, vertelt technisch manager Gyorgy Csepregi. “Met meer dan 300 profwedstrijden in de eerste en tweede klasse van België en Nederland heeft hij al bewezen wat hij kan. Maar dat maakt hem niet minder gemotiveerd, integendeel. Derrick toonde dat hij heel erg graag naar Beerschot wilde komen. En wij zijn blij dat we zijn ervaring kunnen toevoegen aan onze kern.”