CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt Belgische middenvelder Dante Rigo aan.

Dante Rigo (23) tekende maandagochtend een contract op het Kiel. De Belgische centrale middenvelder zet zijn krabbel tot het einde van het seizoen met een optie voor een extra seizoen. Rigo komt over van PSV Eindhoven en zal meteen aansluiten bij de groepstrainingen op de oefenstage in Spanje.

Centrale middenvelder Dante Rigo speelde tot 2007 bij de jeugd van Lierse SK. Hij verkaste op tienjarige leeftijd naar de jeugdacademie van PSV. In Eindhoven klom hij via de academie en Jong-PSV op naar het eerste elftal. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan ADO Den Haag in de eredivisie. Daar speelde hij elf wedstrijden in de Nederlandse hoogste klasse. In totaal heeft hij meer dan honderd wedstrijden in de Nederlandse eerste en tweede divisie op zijn teller.

Rigo doorliep gelijktijdig met zijn jeugdopleiding bij PSV ook alle nationale jeugdelftallen. Met de U-17 van de Rode Duivels speelde hij op het EK en WK onder 17. Op dat WK in 2015 werd hij derde met de nationale selectie na een overwinning tegen Mexico in de kleine finale.

“Dante zal ons middenveld meteen versterken met zijn technische bagage”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “We waren op zoek naar een jonge Belg met het juiste profiel. Dante staat gekend als een speler met een sterke passing en een fijne traptechniek.”