CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot pakt een punt tegen de Futures van RSCA

Beerschot pakt een punt tegen de Futures van RSCA. In een koud Olympisch Stadion keken een dikke 4.000 fans naar een wedstrijd die eindigde zoals hij begon: 0-0.

Het was moeilijk voetballen in de eerste helft. Beide ploegen gaven weinig ruimte weg. De weinige kansen kwamen er door individuele foutjes in de opbouw of in omschakelingsmomenten. Zo moest Beerschotdoelman Bill Lathouwers twee keer tussenkomen op schoten van Stassin. Lathouwers deed dat met verve en duwde tweemaal een laag schot in hoekschop.

Daar zette Beerschot twee kansen tegenover. Eerst stak Baeten zijn neus aan het venster. In de omschakeling liep hij voorbij alles en iedereen. Zijn schot ging hoog in het zijnet. Kort voor de rust was het Thorisson die voor gevaar zorgde. Zijn inzet was echter te centraal om Vercauteren te verrassen. De brilscore aan de rust was een logisch gevolg van een kansarme eerste helft.

Dan begon Beerschot beter aan de tweede helft. Met meer intentie naar voor toe. Dat resulteerde niet meteen in uitgespeelde kansen, maar zorgde er wel voor dat de Futures van RSCA onder druk kwamen te staan. Net voor het uur kwam Baeten een paar centimeter te kort om een voorzet van Verlinden in doel te werken.

Diezelfde Verlinden zorgde tien minuten later opnieuw voor gevaar. Zijn schot ging via doelman Vercauteren in het zijnet. Niet veel later zette Sebaoui voor vanop de andere flank. Van den Bergh kreeg de bal net niet genoeg in de hoek om te scoren. Aan de overkant zette Stassin Lathouwers nog eens aan het werk met een voorzichtig schotje. Een echt slotoffensief zat er voor geen van beide ploegen nog in. De 0-0 bleef op het bord staan.

TOESCHOUWERS: 4.000
SCHEIDSRECHTER: De Cremer
DOELPUNTEN: geen
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Van den Bergh, Matthys, Meisl, Weymans ('72 Koshi), Rigo, Sanusi, Baeten, Verlinden, Thorisson ('57 Sebaoui).
RSCA FUTURES: Vercauteren, Bellman, Ishaq, Sadiki, Lissens, De Wilde ('77 Takidine), Engwanda-ongena, Leoni, Michez ('68 Masscho), Stassin, Hubert ('78 Tajaouart).
GELE KAARTEN: Verlinden, Thorisson, Bellman