A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot huurt Thibo Baeten van NEC

Beerschot huurt centrumspits Thibo Baeten van NEC Nijmegen. De 20-jarige spits komt over van de Nederlandse ploeg tot het einde van dit seizoen. Beerschot bedong een aankoopoptie. “Beerschot is het soort van ploeg waar de passie van afdruipt.”

Baeten werd vorig seizoen uitgeleend aan de U19 van Torino, daarvoor speelde hij bij Club NXT in 1B. “Hij kent de competitie dus al”, vertelt technisch manager Sander van Praet. “Thibo is een doelgerichte spits, die past binnen de intensieve speelstijl van onze nieuwe coach. Zijn motivatie om bij Beerschot te komen voetballen, samen met zijn werklust, zijn volgens ons geweldige troeven die hij meebrengt.”

Die motivatie was meteen merkbaar nadat de Belg zijn krabbel zette onder de overeenkomst die hem één jaar aan Beerschot bindt. “Beerschot is een club die ook bij mijn persoonlijkheid past. Net zoals bij de supporters, druipt de passie er vanaf bij mij. Voetbal is emotie. Ik presteer ook beter als ik die emotie voel van de supporters aan de zijlijn.”

“Dat is ook één van de redenen dat ik graag naar Beerschot wou komen. Voetbal leeft hier echt, je voelt dat als je het stadion binnenwandelt, zelfs al was dat maandag met de fotoshoot zonder supporters op de tribune”, knipoogt hij. “Toch hangt er een goeie sfeer. Het is de perfecte plek voor mij om volgende stappen te zetten.”