A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot haalt Stipe Radic bij Hajduk Split.

Beerschot heeft Stipe Radić (20) overgenomen van Hajduk Split. De sterke en talentrijke centrale verdediger tekende een contract van 2,5 jaar, met een optie op 2 jaar extra.

Radić staat al een tijd op de radar van Beerschot. Was hij aanvankelijk een target voor volgend seizoen, maandag deed zich een opportuniteit voor om de Kroatische jeugdinternational nu al binnen te halen.

Technisch manager Sander Van Praet: “Deze kans wilden we niet laten schieten. Radić heeft alle kwaliteiten van een moderne centrale verdediger. Hij combineert z’n fysieke présence met goede voeten.”

De 1m90 grote Radić doorliep alle jeugdreeksen van de Kroatische topclub Hajduk Split en werd vorig seizoen opgenomen in de A-kern. Met Hajduk was de jonge verdediger tot de laatste speeldagen betrokken in een spannende titelstrijd.

Radić haalt bij Hajduk steevast de wedstrijdselectie -enkel begin dit seizoen hield Covid hem tegen- en viel 9 keer in. “Stipe is jong en zal bij ons ongetwijfeld progressie maken. We zijn er echter van overtuigd dat hij snel een belangrijke rol zal opnemen.” Kadert Sander Van Praet de transfer.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts