CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Aanvaller Sekou Diawara tekent bij Beerschot

Spits Sekou Diawara tekende donderdagmiddag een contract op Beerschot tot het einde van het seizoen. De 19-jarige Antwerpenaar wordt gehuurd van het Italiaanse Udinese in de Serie A. “Sekou is een absolute versterking voor ons die meteen inzetbaar is.”

Donderdagmiddag stapte Diawara voor de eerste keer ooit het Olympisch Stadion binnen. “En die eerste indruk bevalt”, lacht de Belgische spits zijn tanden bloot. “Zot eigenlijk dat ik hier nooit geweest ben, want ik heb drie jaar met mijn vader hier op ’t Kiel gewoond toen ik bij Genk speelde. Mijn vader woont hier trouwens nog altijd in de buurt. Dus ik ga hem nu gelukkig terug meer kunnen zien.”

Geboren in Guinee, opgegroeid in Antwerpen en via de havenstad, met een korte tussenstop in Deinze, terecht gekomen in Udine in Italië. Dat is in een notendop het leven van Diawara. “Antwerpen voelt toch altijd als thuis. Ik heb heel mijn jeugd doorgebracht in ’t stad. Toen ik naar AA Gent vertrok, zijn we naar Deinze verhuisd. Na mijn transfer naar Genk, verhuisden we naar ’t Kiel. Vorig jaar ruilde ik Genk dan om voor Udinese.”

Over zijn ambities is de 19-jarige spits duidelijk. “Zo veel mogelijk matchen spelen. En opnieuw het plezier terugvinden in voetballen. Nu heb ik vooral heel erg veel getraind bij Udinese, zonder matchen af te werken bij de A-kern. Ik speelde wel in de primavera competitie, maar dat is toch niet hetzelfde gevoel als spelen voor veel volk met inzet. Daar kick ik op.”

“Wij zijn ook erg blij met deze transfer”, vult technisch directeur Gyorgy Csepregi aan. “Sekou kent de reeks van zijn tijd bij Jong Genk. Hij is snel, heeft goede voeten en kan goed koppen. Hij is ook meteen inzetbaar.” 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts