CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Aanvaller Charly Keita tekent tweejarig contract bij Beerschot

Centrumspits Charly Keita tekende dinsdagmiddag een contract voor twee seizoenen op ’t Kiel met een optie op een extra seizoen. De 24-jarige Fransman komt over van Clermont Foot. “Blij dat ik een contract kan tekenen bij een club met zo’n mooie geschiedenis.”

Keita groeide op in Nantes en zette zijn eerste voetbalstapjes bij La Rochelle. Via Pau FC kwam hij bij het Franse Clermont Foot terecht. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan FC Biel-Bienne in Zwitserland. De Fransman trainde dit seizoen als tester al mee bij Beerschot en kwam ook in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. “Meteen zat het gevoel mee”, vertelt hij over die testperiode. “Ik heb direct tegen mijn makelaar gezegd dat ik mij hier goed voelde en dat ik graag naar Beerschot wilde komen.”

“Qua profiel ben ik zowel een speler die in de opbouw een aanspeelpunt is, als iemand die diepgang kan brengen met mijn snelheid. De speelstijl van de ploeg spreekt mij dan ook aan. Tel daar nog eens de mooie geschiedenis van de club bij en de vurige fans. Dan moet je niet lang twijfelen. (knipoogt) Ik ben dan ook blij dat ik een contract kon tekenen bij deze club.” 

“Ik ben tevreden dat we een extra aanvallende pion aan de kern kunnen toevoegen”, vult Technisch Manager Gyorgy Csepregi aan. “Charly is een type dat we nog niet bij onze ploeg hadden. Hij heeft ook nog heel wat groeimarge, net zoals de aanvallende spelers die we vorig seizoen aantrokken. Nu is het aan Charly om te laten zien dat hij dat potentieel ook kan benutten.”