CLUB NIEUWS

Beerschot Museum

Layout
Columns

Met de terugkeer van de oorspronkelijke naam en het originele stamnummer 13 wil Beerschot de komende weken, maanden en jaren nu ook graag zijn archieven uitbouwen… en op korte of halflange termijn in het Olympisch Stadion zelfs uitpakken met een “Beerschot Museum”.

In dat verband is onze club op zoek naar originele foto’s uit een ver verleden, officiële documenten, trofeeën en andere memorabilia, die in de loop der jaren vanop het Kiel - of via andere duistere wegen - in privé-collecties van verzamelaars zijn beland.

Twee van onze supporters gaven eind vorige week het goede voorbeeld en schonken een aantal oude foto’s uit Beerschots glorierijke verleden aan de club. Zo was Pierre Van Dyck, een ex-jeugdspeler van onze club, in het bezit van een originele – en ingekaderde - elftalfoto uit het seizoen 1908 met het houten “clubhouse” op de achtergrond. Op sportief vlak legde Beerschot toen de basis van de succesperiode ‘jaren 1920-1930’ waarin paars-wit zijn zeven landstitels behaalde.

Guy Colinet, een andere Beerschot-sympathisant met een verleden als lid van Beerschots atletiekafdeling, had dan weer individuele foto’s – met originele handtekeningen! -  van een aantal van onze kampioenen uit de seizoenen 1924-1925 en 1925-1926, zoals de gebroeders Raymond en Pierre Braine, Neleke Elst, Staf Pelsmaeker, Ivan Thys, Kamiel Raemdonck, Gust Ruyssevelt,…  Allemaal Beerschot-helden.

Pierre Van Dyck en Guy Colinet (respectievelijk rechts en links op de foto) overhandigden hun waardevolle bezittingen in onze kantoren aan onze persverantwoordelijke en huisjournalist/historicus Danny Geerts en waren daarmee de eersten van een - hopelijk - lange rij van supporters die ons Beerschot-archief mee willen uitbreiden.

Bent u ook in het bezit van originele foto’s en/of andere Beerschot-memorabilia die u aan onze club wil schenken, laat het ons weten. Wij dragen er graag zorg voor. Mailen kan naar danny.geerts@beerschot.be

Foto: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts