CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Zure nederlaag tegen SL16

SL16 - beerschot: 1-0

Beerschot verloor dinsdagavond met het kleinste verschil van SL16. Onverdiend en vooral op een manier die een heel erg bittere nasmaak laat… Beerschot was de hele wedstrijd baas, maar creëerde te weinig grote kansen. Standard scoorde met zijn enige schot tussen de palen. En zo komt de zegereeks van onze Mannekes tot een einde.

Kansarm, dat is de beste omschrijving van de eerste helft tussen SL16 en Beerschot. SL16 koos om heel erg compact te spelen, liet de bal aan Beerschot en speculeerde op de counter. Beerschot van zijn kant koos dan weer voor z’n gebruikelijke aanpak met geduldige passing en veel lopende mensen, alleen creëerden onze Mannekes daar deze keer weinig grote kansen uit.

Zeven keer schoot Beerschot naar doel in de eerste helft, daarvan was er maar één schot tussen de palen. De grootste kans was voor Marco Weymans die perfect inliep op een verre voorzet van Verlinden, hij kreeg de bal echter niet onder controle. Jammer voor de wingback, want daar zat meer in. Aanvallend kreeg de thuisploeg nog minder voor elkaar. Geen enkele bal mikten de jonge Rouches tussen de palen. Rusten deden we uiteindelijk met een logische brilscore.

In de tweede helft kregen we eenzelfde spelbeeld. Beerschot probeerde uit alle macht: Reyners controleerde een halfhoge voorzet. Zijn schot werd knap uit doel gezweefd door Epolo. Onze Beren drongen verder aan met een tweede poging van Reyners die afweek en met een gelukje gered werd door de doelman van SL16. Tel daar nog een handvol hoekschoppen bij op en een tackle op Pauwels die onze Beren op het laatste nippertje van het openingsdoelpunt hield. Beerschot verdiende echt een doelpunt.

Maar toch was het SL16 dat op voorsprong kwam. Een snelle counter werd niet voldoende weggewerkt. Olivier stond aan de tweede paal om binnen te tikken. Een bittere pil voor onze Beren die tegen het eerste puntenverlies op verplaatsing aanliepen.

SL16: Epolo, Tory, Assengue, El Fanis, Mateta, Ziani, Mawete, Da Silva, Dodeigne, Ghalidi, Sahabo
Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Keita, Weymans (’70 Pauwels), Konstantopoulos, Michez.
DOELPUNTEN: '75 Olivier (1-0)