CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Wingback Femi Seriki wordt uitgeleend aan Beerschot

Beerschot leent wingback Femi Seriki van het Engelse Sheffield United. De negentienjarige Engelsman komt uit Manchester en maakte vorig jaar zijn debuut in de Engelse Premier League. Zijn uitleenbeurt duurt tot het einde van het seizoen.

“Ik had wel wat mogelijkheden om in de Championship aan  de slag te gaan maar voor mij was het belangrijk om een buitenlandse ervaring op te doen”, vertelt de Brit. “Ik begon vorig jaar het seizoen bij de U23 van Sheffield. In mei mocht ik dan mijn debuut maken in de Premier League. Dat was een droom die uitkwam. Ik wil me hier in België zoveel mogelijk tonen en speelminuten maken om zo te groeien als voetballer.”

Seriki begon zijn carrière bij de Bury FC. Bij de club uit Manchester doorliep hij de jeugdreeksen tot hij in 2019 de overstap maakte naar de academie van Sheffield United. Daar begon hij in 2019 het seizoen bij de U23 van Sheffield onder coach Paul Heckingbottom. Toen Heckingbottom tijdens het seizoen overnam als hoofdcoach van Sheffield United, voegde hij Seriki toe aan de kern van het A-elftal.

“Femi is een beleefde en hardwerkende jongeman”, vertelt Heckingbottom. "Het laatste jaar heeft hij enorme stappen gezet. Femi is een zeer atletische speler met veel snelheid die heel direct speelt en loopt. Hij kan een wedstrijd naar zich toe trekken met zijn directe aanvallende stijl en zijn bereidheid om meters te maken zonder bal. Ik ben benieuwd naar de stappen die Femi bij Beerschot kan maken en ik ga hem van dichtbij volgen."