CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Wereldmeisjesdag bij Beerschot!

Wereldmeisjesdag, internationale meisjesdag of internationale dag van het meisje wil aandacht voor de positie van meisjes. De eerste Wereldmeisjesdag werd georganiseerd op 11 oktober 2012 op initiatief van Plan International. Beerschot wil dit dan ook onder de aandacht brengen door alle meisjes in de bloemetjes te zetten!

Beerschot nodigt de “Antwerp Diamonds FC” uit, de nieuwste meisjesclub van ’t Stad. We verwelkomen ze graag in ons Olympisch Stadion voor de wedstrijd tegen Dender! “Antwerp Diamonds FC” wil met gezonde sportieve ambitie én maatschappelijk engagement het meisjesvoetbal doen opleven.

"Steeds meer meisjes willen voetballen", vertelt voorzitter Sofie Gierts. "Dat is supercool. Anderzijds is er nog veel ongelijkheid en het aanbod in de stad Antwerpen was te klein."

"We zijn intussen met meer dan 120. En we willen blijven groeien, zonder in te boeten aan kwaliteit. Enkel door zowel sportief als sociaal een referentieclub te zijn, kunnen we het verschil maken voor de meisjes uit Antwerpen."

"Dat ook een profclub als Beerschot ons verhaal mee vertelt, daar zijn we heel dankbaar voor’, gaat Sofie Gierts enthousiast verder.

Antwerp Diamonds FC heeft haar thuisbasis in het Nachtegalenpark. "We willen deze site uitbouwen tot een mooie en warme thuis voor onze speelsters. Dit is the place to be voor jonge Antwerpse voetbalsters."

Meisjes en vrouwen die willen voetballen, kunnen mailen naar info@antwerpdiamondsfc.be

Kom deze zondag met je dochter naar Beerschot vs. Dender!
Heb jij als meisje (tussen de 6-12 jaar) een abonnement of een ticket voor de wedstrijd tegen Dender? Kom dan zondag zeker met één van je ouders langs in de fanstore. Want daar kan je jouw gegevens achterlaten en maak je kans om op te lopen met het eerste elftal voor de wedstrijd tegen de Futures van RSC Anderlecht!

Tevens krijg je bij aankoop in de fanshop een Beerschot Echo cadeau en 11% korting op Rik en Jos, onze teddyberen voor het goede doel.