COMMUNITY NIEUWS, CLUB NIEUWS

Welkom Radja

Radja Nainggolan is de nieuwe ambassadeur van Beerschot!

Radja Nainggolan, die in de blokken van ’t Sint-Anneke op Linkeroever opgroeide, begon te voetballen bij Tubantia Borgerhout en maakte op 12-jarige leeftijd de overstap naar Beerschot. Op de Wilrijkse Pleinen en de Rozemaai werd al snel duidelijk wat een supertalent hij was. “Met welke ploeg hij ook speelde, van de U13 tot de U16, steeds en overal stak hij er met kop en schouder bovenuit. Het was toen al voor iedereen duidelijk dat hij een internationale carrière zou uitbouwen. En dat heeft hij ook gedaan”, herinnert zijn jeugdvriend en ex-ploegmaat Vincenzo Verhoeven zich.

Bij Beerschot kreeg hij de basis van het voetbal mee maar ook de vrijheid om zijn technische kwaliteiten en keihard schot te tonen en te perfectioneren. Vijf seizoenen bleef hij lid van de Kielse jeugdwerking onder de leiding van trainers als Theo Nobels, Danny Veyt en Marc Noé.

Jeugdscouts kwamen steeds meer en meer onder de indruk van zijn capaciteiten toen ze de wedstrijden en prestaties van Nainggolan kwamen bekijken. En nadat hij in de Nike Cup – een prestigieus internationaal jeugdvoetbaltornooi – nog maar eens de sterren uit de hemel had gespeeld, rolden de aanbiedingen van buitenlandse clubs binnen.

Radja koos uiteindelijk voor een transfer naar Piacenza en verkaste samen met ploegmakker Didier Ndagano richting Italië. Hij was zeventien jaar toen hij daar zijn debuut in het eerste elftal maakte. In 2010 werd hij eerst uitgeleend aan Cagliari, wat uiteindelijk ‘zijn club’ in Italië werd, en van waaruit hij zich ook internationaal profileerde en in de kijker speelde. Tot bij de Rode Duivels.

Helemaal internationaal doorbreken deed hij nadien bij AS Rome en Inter Milaan waar hij de ‘patron’ werd op het middenveld en telkens opnieuw uithaalde met verschroeiende afstandsschoten en wereldgoals.

Radja Nainggolan was en is een kerel met duidelijke ideeën, steeds rechttoe-rechtaan en niet bereid tot compromissen. “Ik ben zoals ik ben” is zijn motto. En dat siert hem. Het feit dat hij soms wel eens buiten de lijntjes durfde kleuren en openlijk uitkwam dat hij rookte, zorgde voor een breuk met bondscoach Roberto Martinez en – na 30 caps – ook voor het einde van zijn carrière als Rode Duivel.

De “Ninja” is inmiddels een echte Italiaan geworden maar blijft de mooie herinneringen aan zijn voetbaljeugd bij Beerschot koesteren. Vanuit zijn nieuwe vaderland bleef hij de voorbije jaren de indrukwekkende opmars van onze club vanuit eerste provinciale naar 1A met belangstelling volgen. En toen hij enkele jaren geleden tijdens een vrij weekend met de Rode Duivels in België was, nam hij van de gelegenheid gebruik om samen met Jan Vertonghen in het Olympisch Stadion een thuismatch van KFCO Beerschot Wilrijk tegen Hasselt bij te wonen. “Het is leuk om weer thuis te komen hier op den Beerschot”, liet hij zich toen onder meer ontvallen. Kortom, de Radja is en blijft een echte Beerschotter.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts