CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

"Wees voorzichtig jongeren, want het is geen lachertje."

Begin oktober testten Tom Pietermaat en z’n vriendin positief op Covid. Meer dan een maand later doet Tom z’n verhaal. “Wees voorzichtig jongeren, want het is geen lachertje.”

Tegen OHL verscheen Tom Pietermaat voor het eerst in 4 wedstrijden weer in de basis. Na wekenlang afzien, blijkt nu.

“10 dagen lang lagen we in bed en op de zetel. We hadden gewoon de kracht niet om iets anders te doen. Zelfs om te eten, moesten we ons forceren. Het voelde als een stevige griep, we verloren onze geur en onze smaak, en waren heel zwak. De club heeft ons goed geholpen. We kregen verse maaltijden -ook al hadden we geen honger- en de dokter was altijd bereikbaar.

“Toen ik na die 10 dagen weer ging wandelen had ik meteen door dat het nog even zou duren. Ik kon geen 10 minuten lopen. Ik geraakte amper de trap op en vroeg me af hoe ik in godsnaam weer op het voetbalveld zou geraken.”

“Vlak voor de wedstrijd tegen STVV testte ik negatief en kon ik weer bij de groep aansluiten maar het duurde even vooraleer ik weer op krachten kwam. Na een week of 2 had ik het gevoel dat ik vooruitgang boekte en weer energie had.”

“Ik hield er rekening mee dat ik op een dag positief zou kunnen testen. Maar ik had nooit gedacht dat ik als jonge, sportieve gast met weerstand en een gezonde levensstijl zo ziek zou van worden. Daarvan ben ik wel geschrokken. Ik ging ervan uit dat ik in quarantaine ging kunnen lopen en trainen op m’n eentje, maar dat viel even anders uit. Ik geraakte niet recht en kon helemaal niks.”

“Nu kijk ik toch anders tegen Corona aan. Toek ik nadien langs de Bist in Wilrijk passeerde, zag ik een hoop jongeren heel dichtbij elkaar zitten en hangen op een bank. En dan dacht ik toch -doe dat niet want het kan ook jullie overkomen-.”

“Ik wil zeker geen angst creëren. Maar ik wil de jongeren toch oproepen om voorzichtig te zijn. Ze kunnen anderen besmetten en ze kunnen zelf ziek worden. Zorg voor jezelf, voor je familie, en voor anderen. Wees voorzichtig en volg de maatregelen!”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts