CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

WAT EEN OMMEKEER

BEERSCHOT - JONG GENK  3 - 2

Beerschot heeft zijn eerste overwinning van 2023 te pakken. En hoe. Onze Mannekes bogen in de ultieme slotfase een vroeg opgelopen 0-2-achterstand alsnog om in een 3-2-overwinning. Op basis van wilskracht, veel 'Sturm und Drang' en een enorm enthousiasme. Sebaoui scoorde de aansluitingstreffer op het einde van de eerste helft, 'super sub' Axl Van Himbeeck in minuut 87 en captain Ryan Sanusi in de vierde minuut van de blessuretijd. Onder hun gedrieën, en met Thibaud Verlinden in een opvallende rol als aangever, trokken zij Beerschot uiteindelijk helemààl over de streep. Wat een slot! Wat een euforie! Wat een ploeg!

Zonder het geblesseerde duo Baeten-Rigo en de geschorsten Matthys en Weymans kregen onze Mannekes geen voet aan de grond op het middenveld. Het bleef in de beginperiode bij schuchtere pogingen van Thorisson en Sebaoui, plus: de overtuiging en de efficiëntie ontbraken. En dat zou zuur opbreken. Bij de Genkse jonkies ging het immers allemaal vlotter. Na minder dan een kwartier prikte Cutillas-Carpe de bal al voorbij Lathouwers in de verste hoek, en amper tien minuten later was het Didden die na een hoekschop - en opnieuw veel twijfel in de Kielse verdediging - nummer twee binnenschoot. Afwerken aan 100% heet zoiets.

Jong Genk bleef ook daarna sneller combineren, vond makkelijker de ruimte tussen de lijnen, terwijl Beerschot vooral de onzekerheden opstapelde en een onbeholpen indruk liet. Tot het in de blessuretijd van de eerste helft dan plots toch lukte: rush Nzita over de flank, goede voorzet en Sebaoui die de bal tussen twee Genkse verdedigers mooi in de hoek kopte. Geen 0-2 maar 1-2 bij de rust dus; het scheelde een hele slok op de borrel.

Tot overmaat van ramp zag Beerschot net voor het uur Nzita uitvallen met een blessure aan de hamstring, iets wat het Kielse aanvalsspel niet ten goede kwam. Onze Mannekes domineerden wel maar de combinaties verliepen te veel met horten en stoten... al kwamen een weer zeer bedrijvige Verlinden en Thorisson dicht bij de gelijkmaker. Dat tweede doelpunt verdiende Beerschot in die periode trouwens wel.

Die 2-2 viel uiteindelijk helemaal in de slotfase. Het was de net ingevallen Axl Van Himbeeck die een scrimmage voor het Genkse doel met een onhoudbare knal voorbij Leysen afrondde. Dik verdiend. Maar dan moest ultieme euforie nog komen. En daarvoor was het wachten tot in minuut 94. Dankzij Ryan Sanusi. Met een even droog, hard als raak laag schot. Alsnog Carnaval op't Kiel dus. Wat een match!

TOESCHOUWERS: 4.000
SCHEIDSRECHTER: Allaerts
DOELPUNTEN: 12' Cutillas-Carpe 0-1, 25' Didden 0-2, 45+2' Sebaoui 1-2, 87' Van Himbeeck 2-2, 90+4' Sanusi 3-2
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (46' Quirynen), Konstantopoulos, Meisl, Van den Bergh, Nzita (58' Koshi), Sanusi, Alhassan (84' Van Himbeeck), Sebaoui (68' La Morte), Verlinden, Thorisson
JONG GENK: Leysen, Sadick (61' Et-Taibi) Geusens, Ait El Hadj (61' Van de Perre), John (68'Beniangba), Didden, Rommens, Cutillas-Carpe, Godts, Martens, Bangoura
GELE KAARTEN: Didden, Quirynen, Bangoura, Meisl, Van den Bergh
RODE KAARTEN: 90+2' Bangoura (2x geel)

Tekst: Danny Geerts