A-KERN NIEUWS

Voorbeschouwing Beerschot – STVV

We kunnen niet ontkennen dat de start van het seizoen niet het gewenste aantal punten heeft opgeleverd. Hoewel het spel in veel wedstrijden zeker niet slecht was, hebben onze Mannekes voorlopig slechts één punt behaald. Morgen wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd, thuis tegen STVV. We blikken vooruit met onze coach, Dirk Kuyt.

 

Vorige week leden onze Beren een zware 3-0 nederlaag in Charleroi. “Ik was vorige week enorm teleurgesteld in het resultaat. We speelden de eerste helft wel naar behoren. Het is dan jammer dat de VAR ingreep bij de penaltyfase. Dit zorgde wel even voor een mentale tik bij het team. Vervolgens hadden we in de eerste helft nog enkele goede momenten waarin we helaas niet tot scoren kwamen. Het was teleurstellend dat we de tweede helft er geen vervolg aan konden brengen. Deze week hebben we er in groep constructief over gesproken en de jongens hebben enorm hard gewerkt op training”, begon onze coach.

 

Met STVV komt er opnieuw een taaie tegenstander naar het Olympisch Stadion. De Kanaries hebben de afgelopen vier wedstrijden niet verloren en boekten vorig weekend, onder leiding van een nieuwe coach, hun eerste overwinning van het seizoen. "STVV zal met vertrouwen afzakken naar het Kiel na hun eerste driepunter, wat hen ongetwijfeld een boost heeft gegeven. Maar wij geloven ook in ons eigen kunnen. We hebben in veel wedstrijden laten zien dat we minstens gelijkwaardig zijn aan de tegenstander. Het is nu aan ons om dat om te zetten in resultaten. Zoals al eerder gezegd is er deze week scherp getraind en als we deze scherpte kunnen koppelen aan efficiëntie, ben ik ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen behalen morgen. We gaan er morgen vol tegenaan, spelers, staf en supporters. Samen komen we door deze moeilijkere periode en een overwinning kan dan als welgekomen medicijn dienen."

 

Afgelopen week organiseerde de club een supportersavond, iets wat de coach als zeer waardevol beschouwt. "Het is belangrijk dat we als één club aan hetzelfde zeel trekken. Het contact met de supporters is essentieel, want zo leren zij meer over onze werkwijze en wij over hun verwachtingen. Uiteraard draait het om punten in het klassement, daar ben ik me van bewust. We werken elke dag hard om samen met de steun van onze supporters deze moeilijke periode te doorbreken. Hun aanmoedigingen, zelfs na de nederlaag in Charleroi, verdienen alleen maar respect. We willen hen zo snel mogelijk iets teruggeven, het liefst nog voor de derby van volgende week."

 

Afspraak morgenmiddag om 16:00 uur op het Kiel!

De aanmoedigingen van de supporters, zelfs na de nederlaag in Charleroi, verdienen alleen maar respect. We willen hen zo snel mogelijk iets teruggeven, het liefst nog voor de derby van volgende week.