CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Verslag KV Oostende - Beerschot

KV OOSTENDE – BEERSCHOT  1 – 2

Beerschot heeft zijn eerste competitiewedstrijd in 1A gewonnen. Een prestatie die kan tellen. Van heel het team en zeker voor Marius Noubissi, auteur van de twee Kielse doelpunten. Thuisploeg KV Oostende had dan wel overwegend balbezit en zorgde voor het iets meer dreiging. Maar het was Beerschot dat de beste kansen versierde. En twee keer scoorde. Op basis van efficiëntie een verdiende overwinning dus.

De beleefdheid zegt dat als je ergens voor het eerst komt, je visitekaartje afgeeft. En dat is exact wat Beerschot deed. Want bij de eerste aanval was het al direct bingo. Tom Pietermaat zorgde vanop rechts voor de assist, Marius Noubissi stond centraal op de juiste plaats om af te ronden. 0-1 na minder dan één minuut. Voor zij die het nog niet wisten: Beerschot speelt voortaan in 1A.

Tissoudali had een paar minuten later de 0-2 kunnen scoren maar hij besloot tegen de benen van KVO-doelman Hubert. Daarna eiste de thuisploeg het initiatief op. Het balletje circuleerde iets sneller door de Oostendse rangen over de rechterflank. Dat leverde wel wat dreiging op maar geen echt uitgespeelde kansen.

Tot in minuut 25 Gueye vanop afstand zijn kans ging, de bal binnen het kader mikte. Mike Vanhamel zweefde het schot echter stijlvol uit de bovenhoek. En ging vervolgens ook nog eens goed plat op een lage knal van Bataille. KVO bleef toen de spelrichting bepalen maar Beerschot was en bleef het gevaarlijkst in de omschakeling. Zo glipte Tissoudali nog een keer door de KVO-verdediging. Maar weer stonden de benen van Hubert in de weg.

Ook in de tweede helft moest Beerschot even het spel van KVO ondergaan al was het wel Noubissi die de eerste (grote!) doelkans kreeg na een diepe bal van Prychynenko. Maar bij de afwerking liep het helemaal verkeerd. Aan de overzijde ging de bal wel binnen. Na een hoge voorzet kopte Vandendriessche aan de verste paal netjes binnen. Iets te makkelijk weggegeven dat doelpunt.

Het balbezit en de dreiging bleef ook daarna van de thuisploeg komen. Weer en vaak over hun rechterkant, waar het duo Bataille-Hjulsager imponeerde. Onze verdediging bleef echter overeind. Zonder al te veel problemen zelfs.

Uiteindelijk was het een snedig en intelligent counterend Beerschot dat de overwinning claimde. Een vrijschop van Holzhauser werd nog door Hubert uit de korte hoek geduikeld, maar bij de tweede poging van Rapha belandde de bal op de voet van Noubissi en had de KVO-portier geen verhaal. Bewust of onbewust gescoord? Maakt niet uit. De bal zat. En de drie punten waren meteen binnen.

KVO ging in de ultieme slotfase voluit in de aanval maar geraakte niet verder dan een knal van Hjulsager. Over.