A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - Standard de Liège

BEERSCHOT – STANDARD  0 – 3

Na drie mooie overwinningen werd Beerschot vanmiddag voor het eerst dit seizoen met een nederlaag geconfronteerd. Het maximum van de punten en de leidersplaats is hierbij verdwenen maar geen man overboord. Standard toonde zich in het Olympisch Stadion een (iets te) sterke tegenstander, scoorde in de eerste helft – toen onze Mannekes naar hun beste vorm aan het zoeken waren – een eerste doelpunt. Na de rust, in een periode dat Tissoudali en Holzhauser enkele goede kansen hadden, toonden de Luikenaars zich in de omschakeling ook nog eens superefficiënt en bouwden ze hun winstmarge nog uit tot (overdreven) 0-3-cijfers.

Onze Mannekes kenden een moeilijke eerste helft. Standards tactisch plannetje klopte als een bus: alle toegangswegen richting onze spelbepalende spelers werden immers vakkundig afgeblokt zodat we niet in ons spel geraakten. Ook het tempo lag te laag om enige dreiging of gevaar te creëren. Het combinatiespel in de kleine ruimte (Holzhauser-Tissoudali) was bij momenten wel fraai maar de acties tot in de zone van de waarheid doortrekken was er niet bij. Verder dan een afstandsschot van Tissoudali en een doorgekopte bal van Frans kwam Beerschot niet.

Omdat beide ploegen uitgingen van een stevig defensief blok en de risico’s schuwden bleven de verdedigingen makkelijk baas. Zo bleef de partij iets te lang in een gerokken studieronde-fase zitten.

Gaandeweg zocht Standard sneller diepgang, vooral over de flanken. Ook qua présence en kracht hadden de bezoekers overwicht. Rond het halfuur zoefde een poging van Cop rakelings over. Zes minuten later was het wel raak. Een actie Fai-Raskin over de rechterflank werd centraal door Avenatti in doel verwerkt. Nul-één, de eerste keer dit seizoen dat we op achterstand kwamen.

Met Halaimia in de plaats van Prychynenko en een gewijzigde rechterflank ging Beerschot in de tweede helft op zoek naar openingen, ruimte en de gelijikmaker. De eerste grote kans was echter voor Standard, met een gevaarlijke kopstoot van Gavory. Maar Vanhamel had een goede reflex in petto. Rond het uur pakte diezelfde speler uit met een harde knal. Buitenkant paal. Twee oef-momenten.

Beerschot had het moeilijk maar prikte toch direct tegen met een schot van Tissoudali dat nipt voorlangs ging. Een tweede – en betere - mogelijkheid voor Tarik, halfweg de tweede helft, trapte hij onbesuisd over. Jammer.

Beerschot ging opzoek naar de gelijkmaker en versierden even later toch weer een unieke kans op de gelijkmaker, na een mooie rush van Halaimia… maar Holzhauser besloot naast. Een misser die zuur zou opbreken want in de omschakeling trapte Lestienne de 0-2 binnen. Boeken toe. Qua efficiëntie kon dat tellen.

In de slotfase mikte de ingebrachte Suzuki nog tegen de paal, maar het was Standard dat uiteindelijk de kers op de taart zette, toen Oulare aan de tweede paal een derde keer scoorde. En dat was hoe dan ook een te zwaar verdict voor Beerschot.