CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Verlies bij Cercle Brugge

Beerschot ging zondag onderuit tegen een stevig Cercle. Onze Beren keken na 20 minuten al tegen een 2-0-achterstand aan. De aansluitingstreffer van Michez leek beterschap te brengen voor Beerschot. Maar een doelpunt net voor de rust en een vierde treffer net voor affluiten brachten de score op 4-1 voor de thuisploeg.

Beerschot keek al vroeg tegen een achterstand aan. Na tien minuten speelde Cercle een tegenaanval goed uit. Goncalves kwam vrij aan het penaltypunt en duwde het leer tegen de netten. Het antwoord van Beerschot liet niet lang op zich wachten. Verlinden bracht de bal laag voor doel. Keita zette zijn voet ertegen, maar besloot over.

Aan de overzijde voorkwam Matijas een dubbele achterstand. Denkey probeerde het met een kopbal. Matijas stond goed op te letten en pakte uit met een straffe snoekduik. Uitstel van executie zo bleek. Opnieuw bokste Cercle een aanval met veel diepgang in elkaar. Olaigbe werd bediend aan de tweede paal en moest de bal maar binnenduwen.

Beerschot rechtte wel meteen de rug. Verlinden bracht de bal voor doel. Henderson liet slim lopen tot bij Michez. Die bleef koel en werkte beheerst af. Zo kreeg Beerschot weer hoop. En dat resulteerde in een dubbele kans. Keita ging slim doorjagen. Een handje van Cercle doelman Warleson voorkwam een gelijkmaker. In de rebound strandde ook Verlinden op doelman Warleson.

Zoals zo vaak in voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Voor de derde keer werd een voorzet over de rechtste flank van Cercle omgezet in een doelpunt. Deze keer was het Denkey die kon afwerken. Dat deed hij met een balletje achter het steunbeen. Beerschot kreeg nog één reuzekans voor een aansluitingstreffer. Keita ging slim doorjagen, nam de bal met een gelukje mee en kwam oog in oog met doelman Warleson. Keita omspeelde de Brugse goalie, maar zag zijn schot gekeerd op de doellijn door verdediger Daland.

In de tweede helft trok Cercle het spel nog meer naar zich toe. De thuisploeg creëerde minder kansen dan in de eerst helft, maar gaf vanachter niets meer weg. Beerschot had het moeilijk. Matijas bracht nog knap redding op een schot van Ouattara. Opnieuw uitstel maar geen afstel. Net voor tijd was het wel prijs voor Ouattara. Die legde op aangeven van Somers de eindstand vast.

CERCLE: Warleson, Utkus, Daland, Denkey, Francis, Olaigbe, Nazinho, Van der Bruggen, Goncalves, Somers, Ravych
BEERSCHOT: Matijas, Plat, Henderson, Verlinden, Sanusi, Tshimanga, Keita, Martha, Cagro, Konstantopoulos, Michez.
DOELPUNTEN: ’10 Goncalves (1-0), ’20 Olaigbe (2-0), ’24 Michez (2-1), ’43 Denkey (3-1), ’87 Ouattara (4-1)