CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VERDIENDE DRIEPUNTER IN DE GIETENDE REGEN

LOMMEL - BEERSCHOT  1 - 3

Beerschot heeft na een ijzersterke collectieve prestatie aan de verzopen Gestelse Dijk een verdiende - en belangrijke - uitoverwinning laten optekenen. Dankzij goed voetbal en veel grinta. Op die manier blijven we netjes in het zog van het leidersduo Beveren-RWDM. Thibaud Verlinden was het feestvarken  van dienst met twee goals. In de slotfase pikte ook Thorisson nog zijn doelpuntje mee. Eén-drie-winst dus: knap, overtuigend en plezant.

Welgeteld vijftig seconden waren er op de klok weggetikt en Beerschot stond al op voorsprong. Het was Thibaud Verlinden die vanop de rechterflank zijn eerste seizoenstreffer hoog binnenknalde, na een slimme pass van Sanusi. De perfecte start heet zoiets. Onze Mannekes combineerden even snel als nauwkeurig, toonden veel duelkracht en waren gretig. Kortom, prima en overtuigend voetbal.

En toch konden we maar drie minuten van die vroege voorsprong genieten want bij de eerste de beste Lommelse tegenstoot trapte Kadiri een lage voorzet van Anello voorbij Lathouwers. Een fameuze opdoffer was het.

Beerschot gaf echter geen krimp, trok de goede lijn daarna netjes door, drukte de thuisploeg in alle linies weg, forceerde hoekschoppen (maar liefst zes stuks aub!) en vrije trappen, met kansen en mogelijkheden voor Rigo, Baeten, Verlinden en Thorisson. Bij de afwerking lukte het echter telkens net niet. Geen tweede Kiels doelpunt dus, zodat we met 1-1 gingen rusten... en daarmee werden we toch veel te karig beloond voor het overwicht.

Zelfde spelbeeld na de rust, met een Beerschot dat druk bleef zetten en het tempo hoog hield, op zoek naar die bevrijdende tweede treffer. Halfweg de tweede helft lukte het dan eindelijk, toen Thorisson met een heerlijke dieptepass Verlinden voor het Lommelse doel zette. Diens bal viel via een deviatie als een perfect boogje in doel. Dubbel en dik verdiend.

De thuisploeg kwam in de tweede helft slechts één keer gevaarlijk opzetten met een actie van Anello maar Matthys sprong doelman Lathouwers bij en redde in hoekschop. In de absolute eindfase nam Thorisson de laatste twijfel weg door een aangeven van Verlinden opportunistisch af te ronden. De kers op de taart meteen.

TOESCHOUWERS: 3.500
SCHEIDSRECHTER: Lettelier
DOELPUNTEN: 1' Verlinden 0-1, 4' Kadiri 1-1, 68' Verlinden 1-2, 84' Thorisson 1-3
LOMMEL: De Busser (74' Van Hout), Wuytens, Roque, Henkens (74' Thordarson), Metinho, Chadli, Belghali, Pierrot (74' Granell), Anello (74' Martinez), Amankwah, Kadiri (64' Caue)
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Konstantopoulos (88' Meisl), Matthys, Van den Bergh, Nzita, Rigo, Sanusi, Verlinden (89' Vaca), Baeten (90'+2 Sebaoui), Thorisson (90'+2 Koshi)
GELE KAARTEN: Henkens, Anello, Konstantopoulos, Wuytens