CLUB NIEUWS, JEUGD NIEUWS

U23 Beerschot verliest stadsderby tegen Berchem Sport

De U23 van Beerschot verloor vrijdagavond de stadsderby tegen Berchem Sport met 1-4. Na een moeilijk eerste halfuur, stond Beerschot al 1-3 in het krijt, onze jonge Beren kwamen nog twee keer dicht bij een doelpunt in de tweede helft, maar de bal spatte twee keer uiteen op het doelhout. Vijf minuten voor tijd werd de match helemaal dood gemaakt met de derde goal van Rik De Kuyffer. Jammer maar helaas.

Het was niet de avond van onze jonge Beren, dat was al meteen duidelijk. Twintig seconden na de aftrap ging de bal al op de stip. Vansteenwinkel raakte een aanvaller van Berchem en ref Vandevenne twijfelde niet. Copado trapte goed in de hoek en zette Berchem meteen op rozen: 0-1.

Het kwartier daarna lagen onze U23 onder tegen een sterk combinerend Berchem. Gaandeweg knokten onze jonge Beren zich beter in de wedstrijd. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Chedi Afifeh koos goed positie in de box en kopte de bal knap voorbij Verdruye.

Beerschot stootte zich tien seconden later echter voor de tweede keer aan dezelfde steen. De Kuyffer kon net na de aftrap te makkelijk door de Beerschotverdediging heen en kwam oog in oog met Hosten. Hij legde de bal knap binnen: 1-2. 

Vijf minuten later was het weer prijs voor De Kuyffer. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat in de Beerschotdefensie en De Kuyffer kwam weer één op één met Hoste. Ook deze keer miste hij niet. 1-3 was het verdict voor de rust.

Toch gingen de kopjes niet omlaag bij Beerschot. Liam Oetoeghanal testte de reflexen van Verdruye met een afstandsschot. In de tweede helft staken onze Jonge Beren opnieuw de neus aan het venster. Eerst spatte een poging van Axl Van himbeeck uiteen op de lat. Daarna was het Hamza El Hadaoui die de paal raakte. Brute pech, want Beerschot had daar zeker een aansluitingstreffer verdiend.

Vijf minuten voor tijd maakte De Kuyffer het dan helemaal af. De nummer negen van de zwart-gelen stoomde door op de linkse flank en werkte koelbloedig af. Een hattrick achter zijn naam en de drie punten gingen mee naar het rooi. Al was de 1-4-uitslag niet wat onze Jonge Beren verdiend hadden.
 

Jupiler Pro League

1 RWDM 40 pts
2 SK Beveren 39 pts
3 K. Beerschot V.A. 38 pts
4 Lommel SK 31 pts
5 Lierse 30 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore