CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

TWEE KEER WINST VOOR BEERSCHOT IN DE LAATSTE TWEE BEKERCONFRONTATIES TEGEN CLUB BRUGGE

Nu Beerschot en Club Brugge tegen elkaar uitgeloot werden in de 1/16 de finales van de Croky Cup 2023-2024 doken we even in de rijke Kielse voetbalhistorie, op zoek naar rechtstreekse bekerconfrontaties tussen onze Mannekes en Blauw-Zwart. Opmerkelijk Is daarbij dat beide ploegen de voorbije twintig jaar slechts twee keer tegen elkaar bekerden.

De belangrijkste wedstrijd was uiteraard de finale in het Koning Boudewijnstadion, seizoen 2004-2005, waarin Beerschot op die onvergetelijke zaterdagavond 28 mei 2005 landskampioen Club Brugge versloeg met 2-1. Karel Snoeckx en Kris De Wree waren de doelpuntenmakers, waarna kapitein Daniel Cruz de Beker van België in de lucht mocht steken. Heerlijke herinneringen waren het op de Heizel voor de 17.000 meegereisde Beerschotsupporters. Het feestje achteraf op de parking van het Olympisch Stadion was al even indrukwekkend. En de dag daarna op de Grote Markt werd het nog gigantischer, toen onze bekerhelden ontvangen werden op het Schoon Verdiep van het stadhuis. Voor de volledigheid geven we de namen van onze bekerwinnaars nog even mee: Luciano, De Wree, Hoefkens, Van Dooren, Cvitanovic, Pieterjan Monteyne, Snoeckx, De Decker, Messoudi (75' Dickson), Cruz, Cavens (80' Vos). Trainer was Marc "altijd prijs" Brys.

Vijf jaar later ontmoetten Beerschot en Club Brugge elkaar opnieuw. Nu op het Kiel. En opnieuw trok paars-wit aan het langste eind... al duurde het tot in de allerlaatste minutes vooraleer Cruz & co een 0-1-achterstand alsnog in een 2-1-overwinning wisten om te buigen. Wat een einde slot. Pure Hitchcock was het!

In een felbevochten en evenwichtige partij voetbal klommen de bezoekers op slag van rust op 0-1 maar onze Mannekens vochten na de pauze - en zeker na de uitsluiting van Lestienne op het uur, karaktersterk terug en duwden Club daarbij helemaal in verdediging. De euforie kwam er in minuut 90 en in blessuretijd toen eerst Custovic en daarna Junior Negrao met een feilloos omgezette penalty het Olympisch Stadion in vuur en vlam zetten.

Doorstoten tot in de finale deden we dat seizoen echter niet, want in de daaropvolgende ronde werden we uitgeschakeld door... Cercle Brugge. Jammer maar helaas.
 

WOENSDAG 10 NOVEMBER 2010 - OLYMPISCH STADION 

GERMINAL BEERSCHOT - CLUB BRUGGE 2-1
TOESCHOUWERS: 4.500
SCHEIDSRECHTER: Colemonts
DOELPUNTEN: 42' Kouemaha 0-1, 90' Custovic 1-1, 90+1' Junior Negrao 2-1 (strafschop)
GERMINAL BEERSCHOT: Kaminski, M. Monteyne, Clement, Nyoni, P. Monteyne (68' Junior Negrao), Wamfor, Haroun, Cruz, Wanyama, Goor (77' MacDonald), Custovic
CLUB BRUGGE: De Vlieger, Camozzato, Hoefkens, Van Gijseghem, Simaeys, Van der Heyden, Odjidja (88' Donk), Dalmat (75' Vermeulen), Lestienne, Kouemaha, Perisic
GELE KAARTEN: Custovic
RODE KAARTEN: 62' Lestienne

Tekst Danny Geerts