CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

TWEE DURE VERLIESPUNTEN

BEERSCHOT - DENDER  1 - 1

Beerschot is tegen hekkensluiter Dender op een gelijkspel blijven steken en liet zo een unieke mogelijkheid onbenut om in het klassement door te schuiven naar een gedeelde tweede plaats. Het spektakel en de doelpunten werden allemaal verpakt in de tweede helft. Sanusi zette ons op voorsprong maar de bezoekers pikten nog een puntje mee door een dekkingsfout in de Kielse verdediging af te straffen. Twee (dure) verliespunten dus voor de troepen van Andreas Wieland.

De eerste helft was er een om zo snel mogelijk te vergeten. Beerschot slaagde er ondanks veel goede bedoelingen niet in om zijn wil op te dringen, combineerde veel te traag en slordig, en kreeg amper een voet aan de grond op het middenveld. Sanusi, Vaca en co hanteerden al te vaak de lange bal, waarna de aanvallers zich elke keer opnieuw te pletter liepen op de goed georganiseerde Denderse verdediging, die als het moest de botte bijl bovenhaalden. Vooral Van den Bergh en Sanusi werden het slachtoffer van enkele drieste tackles.

Ook Dender, met drie ex-Beerschotters in het startelftal (Smet, Marzo en Ragolle) kreeg geen vaart in de acties, zodat Lathouwers enkel een paar hoge voorzetten uit de lucht moest plukken. Pas in de allerlaatste minuut slaagden onze Mannekes erin om een bal tussen de palen te krijgen. Via Nzita, maar diens knal belandde op de vuisten van Cies. Weg kans en dus een troosteloze 0-0 bij de rust.

De tweede helft startte een pak beter met al direct een gemeten voorzet van de pas ingebrachte Verlinden maar Baeten knalde op de bezoekende doelman. Vier minuten later was het wél bingo. Baeten werd weggestuurd op de rechterfank, draaide zich vrij en bediende Sanusi, die laag binnenschoof. De kwaliteitsarme eerste vijfenveertig minuten waren meteen vergeten. Verlinden kreeg daarna nog een goede kans om de voorsprong te verdubbelen; Cies redde in hoekschop.

Het was echter Dender dat twintig minuten van het einde scoorde toen Marzo totaal vrijstaand al te makkelijk een voorzet mocht binnenduwen. In een zenuwachtige slotfase kregen beide teams nog een dot van een kans op de winning goal maar het bleef 1-1.

TOESCHOUWERS: 4.500
SCHEIDSRECHTER: Vermeire
DOELPUNTEN: 50' Sanusi 1-0, 71' Marzo 1-1
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (61' Rigo), Meisl (61' Weymans), Van den Bergh, Frans, Matthys, Van den Bergh,, Nzita, Sanusi, Vaca (46' Verlinden), Baeten (89' Sebaoui), Thorisson
DENDER: Cies, Smet, Borry, Ragolle, Van Oudenhove, Lallemand (79' Atteri), Hens, Myny (64' Rajsel), Rodes, Cukur, Marzo
GELE KAARTEN: Seydoux, Borry, Atteri, Weymans