A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Tissoudali en Coulibaly zijn strijdvaardig

Ondanks een sterke prestatie, verlieten onze spelers zondag teleurgesteld de Bosuil. Logisch, zij wilden en konden die derby winnen. Na een dagje rust praten we dinsdag met Tarik Tissoudali en Ismaila Coulibaly. Twee uitblinkers, twee winners. “De nederlaag kwam hard aan, daar moet je niet flauw over doen. Maar wij zijn klaar voor wat komt!”

Wie dinsdag met Tarik Tissoudali en Ismaila Coulibaly aan tafel gaat zitten, met 1,5 meter tussen uiteraard, ziet geen gebroken voetballers. “We hebben maandag vrij gekregen. Dat heb ik wel nodig gehad want bij die 2-2 had ik echt het gevoel dat we erover gingen gaan en dat we onze supporters zo trots gingen maken. Dat het anders uitdraaide, is zuur. Maar ik heb de nederlaag nu een plaats gegeven. Weer trainen, doet goed en ik zie alweer een gemotiveerde groep.” Zegt Tarik Tissoudali, de man van 2 assists in de derby.

Ook Ismaila Coulibaly mag bij de uitblinkers genoemd worden. De jonge middenvelder was simpelweg de revelatie van de match. Net als Tissoudali en de andere spelers, zat ‘Ismael’ zondag na het laatste fluitsignaal in zak en as. “Ik ben hier nog niet lang maar ik had al door dat dit voor de club en onze supporters een belangrijke match was. Het was de eerste keer dat ik zo’n geladen en intense wedstrijd speelde. Als je die dan op die manier verliest, komt dat heel hard aan. Maar net als Tarik heb ik dat intussen verwerkt en onthoud ik ook de vele positieve zaken. We hebben sterk teruggevochten en maakten aanspraak op meer.”

Coulibaly klinkt rustig en volwassen, ondanks z’n 19 jaar. Ook op het veld straalt hij steeds meer vertrouwen en klasse uit. “Ik ben echt ongelooflijk goed opgevangen door deze groep. Dit was m’n derde wedstrijd en ik voel me steeds beter. Ik ben klaar voor de rest van het seizoen.”

 

Ook Tarik Tissoudali wil de strijdbijl weer opnemen. Onze Amsterdamse dribbelaar staat al op 4 goals en evenveel assists. “Da’s mooi maar die 2 assists op Antwerp hebben voor mij enkel waarde, moesten we 1 of 3 punten gepakt hebben. En dat had gekund. Het is knap dat we op de Bosuil, tegen een topteam, een 2-0 achterstand ophalen en meer dan 60 minuten zo dominant spelen. We moeten en zullen leren uit die eerste 20 minuten maar ons vertrouwen is niet aangetast, door de sterke prestatie die volgde. Wij gaan er tegen OHL weer vol tegenaan.” Coulibaly gaat zelfs nog een stapje verder. “Hier zit een groep vol energie en bij mij staat die terugmatch in februari al met stip genoteerd. Ik ben uit op revanche. Maar goed, da’s voor later. Wat nu telt, is de volgende wedstrijd. En ook zaterdag zal het weer moeilijk worden tegen een ploeg in vorm. Geen nood, we hebben al getoond dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken. Gewoon keihard blijven werken.”

 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts