CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

SUPPORTERS EN BESTUUR OVERLEGGEN

Het Beerschot AktieKomiteit, ons overkoepelend supportersorgaan, had deze week een overleg met het bestuur. Zoals steeds kregen onze supporters antwoorden op alle vragen en een stand van zaken in verschillende projecten. Supporters en bestuurders vonden het een nuttig, interessant en positief overleg.

Gezien de omstandigheden was er dit keer geen fysiek overleg in het Olympisch Stadion maar ontmoetten de supporters en bestuurders elkaar online in een videomeeting.

Belangrijkste gespreksonderwerp was uiteraard de nog te spelen finalewedstrijd tegen OHL. Het bestuur gaf toelichting bij de beslissingen van de Pro League en de strategie van onze club in dit proces. Ook op sportief vlak is Beerschot voorbereid en heeft het verschillende pistes om sterk aan de aftrap te komen van de finale, afhankelijk van en inspelende op de steeds wisselende scenario’s en maatregelen.

En uitten onze supporters hun tevredenheid over de abonnementen- en shirtcampagne, ons bestuur toonde zich dankbaar omdat al meer dan 3000 supporters een abonnement kochten, ondanks de onzekere situatie. Het toont wat voor een geëngageerde en trouwe aanhang onze club heeft.

Het BAK kreeg ook als eerste het nieuws dat Beerschot een foundation zal oprichten onder de naam ‘United by 13’. Hierin zullen alle projecten gebundeld worden die in samenspraak met onze supporters verlopen, en de sociaal maatschappelijke initiatieven met betrekking tot de buurt en de jeugdwerking. Dit zal in alle openheid en financieel transparant verlopen naar onze supporters toe. Twee projecten die meteen opgestart worden in de foundation zijn de crowdfunding voor het borstbeeld van Rik Coppens en de inrichting van een nieuw Beerschot museum.

Zoals steeds stelden de vertegenwoordigers van het BAK ook een reeks van vragen in naam van de supporters. De voornaamste antwoorden en het verslag van het overleg zijn te lezen op de facebookpagina van het Beerschot AktieKomiteit.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts