CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Strijdend ten onder in Brussel

UNION – BEERSCHOT: 3-1

Beerschot verloor vrijdagavond z’n eerste uitwedstrijd in de Jupiler Pro League. Union was te sterk in het Joseph Marienstadion. Een individuele fout achterin, een stilstaande fase en een vlijmscherpe counter in de slotminuten. Zo speelde Union efficiënt de kansen uit die ze hadden. Beerschot zette daar veel vechtlust en één doelpunt van Keita tegenover. Maar puntjes zaten er niet in voor onze Mannekes.

Beerschot keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. Een te korte terugspeelbal richting doelman werd onderschept. Fuseini bediende Ayensa en die zette de thuisploeg op voorsprong. Tot overmaat van ramp blesseerde Hervé Matthys zich bij dat tegendoelpunt. De voet van onze centrale verdediger bleef hangen toen hij de bal nog uit doel probeerde tackelen. Dubbel pech dus voor onze Mannekes.

Union hield de controle over de wedstrijd. Puertas trapte in één tijd naar doel. Matijas stond goed op te letten en bracht redding. El Hadj trapte van buiten de zestien, maar zijn schot waaide over doel. Daar hadden onze Mannekes tussendoor een paar voorzetten tegenover gezet die in hoekschop werden gewerkt. Maar tot uitgespeelde kansen van onze Beren kwam het niet. Het was Union dat op slag van rust z’n voorsprong uitdiepte. Mac Allister kopte een hoekschop tegen de netten: 2-0.

Beerschot kwam vol goede moed uit de kleedkamer. En dat loonde. Keita zette zich goed door en verraste doelman Moris met een laag balletje. De aansluitingstreffer was een feit. En zo herstelde Beerschot toch het evenwicht in de partij wat. Ook de volgende grote kans was voor onze Mannekes. Twintig minuten voor tijd verstuurde Sanusi een lange bal. Weymans kopte slim door op Verlinden. Die kreeg de bal niet genoeg gedrukt en trapte over.

Meteen daarna was het onze kapitein die uithaalde. Een zwabberend schot waar Moris toch moeite mee leek te hebben. Onze Mannekes gingen echt op zoek naar een gelijkmaker. Maar net voor tijd kreeg Beerschot daardoor het deksel op de neus. Een vlijmscherpe tegenaanval eindigde met Puertas die alleen voor doel kwam. Hij zette de 3-1-eindstand op het bord.

UNION: Moris, Mac Allister, Ecktert, El Hadj, Teklab, Castro-Montes, Puertas, Sadiki, Machida, Leysen, Fuseini
BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Plat, Reyners, Verlinden, Sanusi, Tshimanga, Keita, Cagro, Konstantopoulos, Michez.
DOELPUNTEN: ‘2 Ayensa (1-0), ’43 Mac Allister (2-0), ’47 Keita (2-1), '84 Puertas (3-1)