CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Robin Weyts is de nieuwe community manager van Beerschot.

Beerschot heeft een nieuwe community manager. Antwerpenaar Robin Weyts (28) zal vanaf volgende week de communitywerking in goede banen leiden. “Een fantastische kans om mijn passie voor het sociale te koppelen aan mijn passie voor Beerschot”, klinkt het bij de rasechte Beerschotsupporter.

Weyts neemt een pak ervaring mee naar het kiel over community management. “Ik heb sociale wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen”, vertelt Weyts. “Tijdens mijn studies werkte ik mee aan de homeless cup (nu Younited Belgium) en richtte ik mee Football Changes Lives op met Hernan Losada. Daar zit ik nu nog steeds in het bestuur. Ondertussen ben ik ook beleidsmedewerker bij Flexpack, een maatwerkbedrijf waar mensen met een beperking of met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Daar werf ik mensen aan en coach ik ze op de werkvloer.”

Als hij over zijn nieuwe functie bij Beerschot praat, fonkelt er een pretlichtje in Weyts zijn ogen. “Ik ben al supporter sinds ik elf jaar oud was. Mijn eerste wedstrijd was die 8-2-overwinning tegen La Louvière in 2001, wat een onvergetelijk moment was dat zeg… Ondertussen ben ik supporter gebleven. Vandaar dat ik absoluut wou meewerken aan het communityverhaal van onze club. Beerschot moet ook daar zichzelf blijven: creatief, volhoudend, ludiek en een beetje ruw. Dat Beerschot-DNA moeten we ook in onze communitywerking doortrekken.”

Weyts zal in eerste instantie vertrekken van de lopende projecten. “Tene Quod Bene is niet zomaar een motto natuurlijk”, knipoogt de kersverse community manager. “die lopende projecten willen we absoluut versterken en inpassen in het beleidsplan dat ik nu ga opmaken. Vanuit dat plan zullen we dan gericht kiezen welke projecten we nog willen ondersteunen in de toekomst. Ik wil met Beerschot fans, partners, buurtbewoners en nog zo veel anderen verbinden, inspireren en stimuleren om positieve veranderingen te bewerkstelligen”, besluit Weyts.

Algemeen directeur Frédéric Van den Steen is blij met de nieuwe aanwinst. "Robin is een echte Beerschotsupporter met een hart voor communitywerking. Hij gaat als geen ander de waarden van de club en onze sociale verantwoordelijkheden kunnen samenbrengen."

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts