CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Robbe Quirynen is de eerste zomertransfer van Beerschot

Verdediger Robbe Quirynen is de eerste inkomende zomertransfer van onze Mannekes. De 20-jarige Belg komt transfervrij over nadat hij vorig seizoen bij Deinze en Antwerp speelde. De flankverdediger tekent een contract op het Kiel tot medio 2024 met een optie van twee jaar extra.

Quirynen begon zijn spelerscarrière op 6-jarige leeftijd bij KFC St. Job, via Capellen kwam hij als zestienjarige bij Antwerp terecht. Daar maakte hij in 2019 zijn debuut in de A-kern tegen STVV. In 2020-2021 werd Quirynen uitgeleend aan RE Moeskroen, afgelopen seizoen bracht hij de eerste helft van het seizoen door bij Antwerp, voor hij eind januari naar Deinze trok in 1B.

Op dat halve seizoen speelde de 20-jarige Belg 11 van de resterende 12 wedstrijden, hij was meteen een vaste waarde bij Deinze. “Voor ons had Robbe meteen een topprofiel”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Hij is een Belg met ervaring in 1B. Vorig seizoen was hij voor mij de beste jonge rechtsback in 1B.”

“Hij past ook goed bij de speelstijl van onze nieuwe coach”, gaat Van Praet verder. “Robbe is een speler met een groot loopvermogen. Dat koppelt hij aan een goede werkethiek. Ook zijn snelheid is een grote troef. We zijn er ook van overtuigd dat Robbe nog heel wat potentieel heeft en bij ons nog stappen kan zetten.”

“Ik had vanaf het eerste gesprek meteen een goed gevoel bij Beerschot”, vertelt Robbe Quirynen. “Het is voor mij een goeie stap vooruit, van Deinze naar een traditieclub als Beerschot. Met elk gesprek dat ik had, werd ik enthousiaster. Nu is het aan mij om te tonen dat ik hier thuishoor."

“Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog beter kan dan bij Deinze vorig seizoen. Ik heb er alles gespeeld sinds mijn overstap in januari. Voor die ene wedstrijd die ik miste, was ik niet speelgerechtigd. Ik voel hier bij Beerschot ook het vertrouwen vanuit de club, dat ze mij een contract geven voor twee jaar, met nog een extra optie voor twee jaar toont dat ook.”

“Of ik een lange aanpassingsperiode verwacht? De omgeving blijft in ieder geval hetzelfde”, grijnst Quirynen. “Ik woon nu samen met mijn vriendin in Antwerpen, dicht bij de groenplaats. Mijn ouders wonen in sint-job, allemaal dichtbij dus. Die stabiliteit zal wel zeker helpen. Nu is het reikhalzend uitkijken naar opnieuw te beginnen, want net zoals bij Beerschot lig ik al stil van midden april, dus het begint te kriebelen.”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts