CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Ref speelt weer hoofdrol in verliespartij tegen Beveren

Beveren – Beerschot 3-0

Beerschot verliest in een halfvolle Freethiel van SK Beveren. Mbokani, die eigenlijk in de eerste helft rood had moeten krijgen voor een slag in het gezicht van Konstantopoulos, was met twee goals en een assist de man die het verschil maakte tegen onze Beren. Van den Bergh pakte een kwartier voor tijd ook nog een tweede gele kaart en daarmee eist het referee department wederom een beslissende rol op. Voor de zoveelste keer dit seizoen.

Beerschot begon niet onaardig aan de partij. Rigo en Baeten probeerden vanop afstand. De toon was meteen gezet. Beveren herstelde daarna het evenwicht. De druk van de thuisploeg leverde twee ballen op het doelhout op. Eerst kreeg Matthys een afgeweken bal tegen de dij die via de paal in de handen van Lathouwers belandde. Kort daarna probeerde Nsimba het met een listige lob. Zijn inzet strandde op de lat.

Op het halfuur was er een opstootje tussen Konstantopoulos en Mbokani. De Beerschotverdediger ging volgens ref Van Damme te stevig in duel en kreeg een geel karton onder de neus geduwd. Al leek het vooral goed uitgelokt van de spits van Beveren. Toen het spel weer hervatte vond Mbokani het nodig om eerst zijn hiel te planten op de voet van Konstantopoulos en daarna een slag uit te delen aan de Griek. Daar vond de scheidsrechter een waarschuwing voldoende. Straf stukje arbitrage was dat.

Net voor der rust kreeg Beerschot nog dé kans op een voorsprong. Verlinden bracht de bal goed voor vanop de flank. Thorisson kreeg de bal wel in de hoek maar stuitte op een heel erg sterke reflex van Beverendoelman Reus. De brilscore, en alle 22 spelers, bleven staan.

En dat kwam Beveren goed uit. Al meteen in de eerste minuut van de tweede helft was Mbokani van goudwaarde. De spits haakte goed af en werd perfect bediend door Barry. Zijn lage schuiver zette Beveren op voorsprong. Tien minuten later was het de beurt aan Mbokani om Barry op weg naar doel te zetten. Een scherpe voorzet ging met een subtiel tikje voorbij Lathouwers: 2-0.

Beveren bleef doorduwen. Rigo raakte Verstraete in de zestien en de bal ging op de stip. De pas ingevallen Costa probeerde een panenka maar werkte lachwekkend slecht af. Het bleek echter uitstel van executie. Vijf minuten voor tijd deed Mbokani er nog een derde bij en legde zo de eindstand vast. Tussendoor kreeg Van den Bergh nog twee gele kaarten, één voor protest en één voor een lichte overtreding. Hij mist dus de volgende wedstrijd tegen de futures van RSC Anderlecht.

TOESCHOUWERS: 4.500
SCHEIDSRECHTER: Van Damme
DOELPUNTEN: Mbokani, Barry
BEVEREN: Reus, Luiz, Wuytens, Hrncar (’60 Ismaheel), Corry, Barry, Filipovic, Verstraete, Bateau, Mbokani, Nsimba (’60 Costa)
BEERSCHOT: Lathouwers, Van den Bergh, Matthys, Baeten, Verlinden (’90 Koshi), Seydoux, Thorisson, Weymans (’61 Meisl), Rigo, Van Himbeeck (’65 Kosiah), Konstantopoulos (’90 Frans)
GELE KAARTEN: Konstantopoulos, Verlinden
RODE KAARTEN: Van den Bergh (2x geel)

 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts