A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Reacties na Beerschot - Dender: Voetbal draait om efficiëntie

Derrick Tshimanga: “Van dit soort wedstrijden worden we alleen maar sterker”

Een teleurgestelde Derrick Tshimanga stond ons na de wedstrijd tegen FCV Dender EH te woord in de mixed zone. Beerschot verloor de wedstrijd met 0-1. Dender scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd:

“Helemaal onverdiend is deze nederlaag niet. We creëerden veel kansen, maar vergeten het af te maken. Dat deden zij beter: ze kwamen niet vaak aan onze goal, maar troffen wel raak. Op het einde hebben we nog 2 grote kansen, maar die moeten we beter uitspelen. Over het algemeen ben ik wel tevreden over deze wedstrijd. Het zure einde is iets waar je als ploeg uit moet leren. We moeten nu vooral samen blijven werken zodat we alleen maar sterker worden.”

Aanstaande woensdag ontvangt paars-wit Club Brugge in de Croky Cup. Tshimanga weet dat deze nederlaag niet zal blijven hangen in de kleedkamer. “Het is bekervoetbal, dan kan alles. Het is voor ons een mooie uitdaging en uit die wedstrijd zullen wij ook leren. Dat we 3 wedstrijden spelen op een week is nieuw voor ons, maar dan komt het aan op het mentale. De spelers zijn jong genoeg.”  

Ryan Sanusi: “Matchen zoals die van woensdag, daar doe je het voor als voetballer.”

Na Tshimanga sprak kapitein Ryan Sanusi ons. Hij speelde zijn 100ste wedstrijd voor Beerschot. “Ik had mijn 100ste wedstrijd graag anders afgesloten, maar dat is nu éénmaal voetbal.”

Sanusi speelde een sterke wedstrijd met gecontroleerd voetbal. De late tegentreffer had de aanvoerder niet meer verwacht. “Voor mij leek het een gelijkspel te worden. We wisten op voorhand dat het lastig ging worden. Zoals elke wedstrijd in deze competitie. Dender speelde een goede wedstrijd waarin ze zich toonden. 

Bij Beerschot zat er geen spits op de bank. Enkel flankaanvaller Pauwels was de enige aanvallende optie om in te brengen. “We hebben geen brede kern, maar daar kunnen wij als spelers niet veel aan doen. Wij waren gewoon niet efficiënt genoeg, daar komt het na deze match op neer. We hadden ook pech, want op andere wedstrijden gaan die ballen in het net.”

De kapitein kijkt zoals velen uit naar de wedstrijd van woensdag en gelooft dat er iets te rapen valt. In het voetbal is alles mogelijk, dat zagen we ook tijdens de wedstrijd tegen Lokeren-Temse. Op papier is dat een veel mindere ploeg dan ons, maar die hebben ons ook het vuur aan de schenen gelegd. We hebben niets te verliezen en we zien wel waar het schip zal stranden. Matchen zoals die van woensdag, daar doe je het voor als voetballer. Iedereen van onze ploeg wil in eerste klasse voetballen en dan zijn matchen als deze ideaal om je te meten.”

Wieland: “Voetbal draait om efficiëntie”

Tijdens de persconferentie stond hoofdcoach Andreas Wieland ons te woord. De Oostenrijker was teleurgesteld, maar wist op voorhand dat het geen makkelijk duel zou worden. 

“Het was een moeilijke wedstrijd. We speelden een goede eerste helft met veel balbezit en creëren wel wat kansen. Jammer genoeg werd het nog een zuur einde voor ons. Het is voor mij geen verdiende nederlaag, maar bij voetbal komt het aan op efficiëntie. We hadden 4 grote kansen, maar die maken wij niet af.”

De wedstrijd tegen Club Brugge wordt voor Beerschot een prestigieuze krachtmeting. Toch wil Wieland niet dat Beerschot deze match anders aanpakt dan een competitiewedstrijd. “We willen elke wedstrijd tonen waar Beerschot voor staat, of dat nu in de competitie of in de beker is. Vandaag wouden wij dat ook, maar we hadden pech. Ik kan niemand de schuld geven, zeker niet als je ziet dat iedereen zo teleurgesteld is na deze nederlaag."

Tekst: Stan Nelis
Foto's: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts